לזיהוי נחשים שילחו לנו הודעה או חייגו

-24 שעות מיידי -
-לא בשבת-

פעולות מיידיות - המחשה כיצד נחש חודר לבית

שלב 1 לפני הגעת לוכד הנחשים

ראשית, אין להיבהל או להיכנס לפניקה ,שמרו של קור רוח עד הגעת לוכד הנחשים.

לעולם אל תנסו לגעת, לתפוס או להרוג את הנחש.

פנו את החדר מחיות מחמד, ילדים ואנשים אחרים.

במידת האפשר – סגרו את כל הדלתות והחלונות, השתמשו במגבת כדי לחסום את כל הרווחים מתחת לדלתות.

 
מומחה לנחשים עונה לשיחה במוקד

שלב 2 התנהלות במהלך המתנה ללוכד הנחשים

שמרו על קשר עין עם הנחש כמובן ממרחק

במידת האפשר צלמו את הנחש ושמרו בשביל לשלוח ללוכד הנחשים

חייגו אלינו ולא משנה מה השעה ,בשביל זה אנחנו כאן כל חברי הצוות הינם לוכדים מוסמכים רשות הטבע והגנים, כל המוקדניות הינם נשות מקצוע בתחום הזוחלים. 

אנחנו נדריך נזהה את סוג הנחש ובמידת הצורך לפי בקשתכם נגיע ללכוד.

לוכד נחשים מחזיק נחש

שלב 3 פעולות לאחר הגעת לוכד נחשים

אנו נעשה כל מאמץ על מנת להגיע מוקדם ככל האפשר נלכוד ונרחיק את הנחש כמובן מבלי לגרום לו לנזק

 במידת הצורך נעביר אותו לביה”ח לחיות בר ברמת גן על פי הנחיות ראשות הטבע והגנים 

עד שנגיע זכרו להקפיד לשמור על קשר עין

זיהוי נחשים לרשותכים

פלישת נחשים לרשותכם הינה חוויה לא נעימה בכלל 

אנו זמינים לרשותכם לכל שאלה שהיא

לזיהוי נחשים שילחו לנו את תמונת הנחש לווצאפ 0559788842

עדיף להתקשר לוודא שראינו

כמה עובדות על לוכדי נחשים

המומחים שלנו יוכלו להגיע לכל אזור בארץ בתוך כ-25 דקות בממוצע לאחר קריאת השירות. ייתכן גם שהם יגיעו אף מהר יותר, בהתאם למקרה ספציפי.

המחיר עבור לכידת נחש בירושלים יתקבע בהתאם למורכבות הלכידה ולמקום הימצא של הנחש. בדרך כלל, המחירים מתחילים מ-500 ₪ ויכולים להגיע עד 800 ₪, בהתאם לתנאים הספציפיים של כל מקרה.

לפני הגעת לוכד הנחשים, מומלץ לנסות לבדוד את הנחש ולהימנע מהתקרבות אליו. במידה ואפשר, כדאי לצלם את הנחש לצורך תיעוד ומעקב. כמו כן, יש להימנע מניסיון עצמאי לתפס את הנחש, משום שזה עשוי להסתיים בפציעה.

לוכד נחשים מקצועיים מבינים את המסוכנות הטמונה בתחום ונסמכים על הכלים המתאימים ללכידת הנחשים. הם מסודרים ומיומנים בניהם, והם עוברים הכשרה מקצועית שמכילה את כל הידע הנדרש ללכידה בצורה בטוחה ואמינה.

לאחר הלכידה, הנחשים ישוחררו בטבע למקום הטבעי שלהם. השחרור מתבצע תוך תיאום עם הרשויות הרלוונטיות, כך שיהיה בטוח שהם יחזרו לסביבתם הטבעית בצורה בטוחה.

ללוכד נחשים מקצועי יש רישיון עבודה רלוונטי. בהגעתו אליכם, יהיה עליו להציג את הרישיון המתאים (אומנם לא חובה להציג) הרישיון ניתן בסוף קורס לוכדי נחשים

 

 
 
snake, python, animal-419043.jpg

מה נכלל בתהליך של לכידת נחשים?

תהליך לכידת הנחשים כולל מספר שלבים חשובים. המומחה יגיע אליכם במהירות לאחר קריאת השירות. הוא יבדוק את מקום הימצאו של הנחש ויחליט על הפעולה המתאימה. בהתאם לסוג הנחש ולמצבו, המומחה יבצע את הלכידה בצורה המתאימה. לאחר הלכידה, הנחש יועבר לשלב השחרור לטבע, תוך תיאום עם הרשויות הרלוונטיות.

מדוע לבחור בלוכד נחשים מקצועי ?

השירות של לוכד נחשים מקצועי חשוב מאוד עבור בטיחותכם ולטובת הנחשים. הלוכדים המקצועיים מבינים את האתגרים המובנים בתחום ומכירים את הדרכים הטובות ביותר ללכוד ולשחרר נחשים באופן בטוח וללא סיכונים.

מהו תהליך רישוי העבודה של לוכד נחשים?

ללוכד נחשים מקצועי יש רישיון עבודה מרשימה שמאשרת את הכשרתו ויכולתו לבצע את המשימות בצורה מקצועית ובטוחה. רישיון זה הוא תעודת עניין בתחום, והוא מצביע על ידע רחב וניסיון מגוון בלכידת נחשים.

איך ניתן להזמין את השירות?

כדי להזמין את שירות לוכד נחשים מקצועי , יש ליצור קשר טלפוני עם המומחים שלנו. בשיחה הראשונית, תוכלו לשאול שאלות נוספות, לציין את המצב ולקבוע את הזמן המתאים לכם לקרוא לו. ישנם עיריות שמספקות לוכד נחשים ללא תשלום גם באזורים פרטיים לדוגמא עיריית ראשון לציון אך לצעריינו רוב העיריות מספקות את השירות רק בשטחים עירוניים בלבד (עיין באתר עריית נתניה והתעדכן במוקד העיריה בשעת הצורך) כמובן ניתן לפנות אלינו מכל אזור בארץ ואנו נשתדל להנחות הצורה נכונה (מקורות נוספים עיריית חיפה-מזיקים והדברה,עיריית ראש העין , עיריית בית שמש השירות הויטרינרי- נחשים, עיריית ירושלים-הנחיות לקיץ -התייחסות לנושא הנחשים)

האם ללכידת נחשים יש השלכות משפטיות?

כן, ללכידת נחשים יש השלכות משפטיות. נחשים הם חיות מוגנות על פי החוק בישראל, ולכן אין לפגוע בהם או לשחררם במקום שאינו מתאים למגורם השמירה עליהם. מומלץ לפנות ללוכד נחשים מקצועי שיוכל לבצע את הלכידה באופן חוקי ובטוח.

מה המחיר המומלץ ללקוח עבור הזמנת לוכד נחשים ?

בהתאם לנכסים שבהם פועלים לוכדי הנחשים, המחירים עשויים להשתנות. כל פרויקט מקבל הערכה אישית המבוצעת על ידי הלוכדים המקצועיים. אמנם יש לציין שגם המחירים שלו כרוכים בשני גורמים עיקריים: המרחק ממקום הלכידה ובעיקר הזמן הדרוש ללכידה,ומידת הסיכון ללוכד על פי רב לנחשים ללא סיכון (חיות מחמד שברחו) המחיר מתחיל מ-250 ש"ח ולנחשים מהטבע המחיר עשוי להגיע אף ל 800 ש"ח

כיצד ניתן להכין לכידה יעילה לפני הגעת לוכד הנחשים?

צלמו את הנחש במידת האפשר והישארו בקשר עין רציף

על מה עליי להתמקד כשאני בוחר בלוכד נחשים מקצועי ?

כאשר אתם בוחרים בלוכד נחשים מקצועי , חשוב לוודא שהוא בעל היכרות מעמיקה עם המגוון הרחב של סוגי הנחשים הנמצאים באזור. נכון גם לוודא כי הוא רשאי ומורשה לבצע לכידת נחשים על פי החוק המקומי,ניתן לעיין ברשימת לוכדי הנחשים בהיתר באתר רשות הטבע והגנים אך חשוב לציין שלא כל הלוכדים מופיעים הרשימה זו והדבר נתון לשיקול דעתו של הלוכד

מה הגורמים להתרגשות של תושבים מנחשים ?

עם תנופת הבנייה האחרונה , ניתן לראות שינויים רבים בסביבה. עם השינויים הללו מגיעים אורחים לא צפויים כמו נחשים. נחשים שהוזזו מאזורים הטבעיים שלהם נפגשים כעת עם בני אדם ויציבותם מספיקה ליצור הלם גדול. כאשר מתמודדים עם נחשים בביתכם או בסמוך לו, הכי חשוב לפנות ללוכד נחשים מקצועי כדי לבצע את הלכידה בצורה טובה ובטוחה.

כיצד אני יכול להזמין את השירות של לוכד נחשים?

אם אתם זקוקים לשירות של לוכד נחשים מקצועי , אתם יכולים ליצור עימנו קשר טלפוני במספר 0559788842 ונשתדל להנחות בהתאם

מדריך זיהוי סוגי הנחשים בישראל

נחש צפע ארצישראלי בירושלים

צפע מצוי (Daboia palaestinae)

בסביבתנו חי צפע מצוי (Daboia palaestinae) או בלשון העם צפע ארצישראלי, יצור שנחשב לאחד מהנחשים הארסיים ביישובנו. נחש זה, שאורך גופו יכול להגיע לכ-140 ס"מ (ברוב המקרים פחות), מוכר בקו עקלתון על גבו, הוא מאופיין בראש רחב המייצר צורת משולש, כשהקשקשים על ראשו דומים לקשקשים בגופו, ולא קיימים לו קשקשי מגן בראש. האישונים שלו מונחים מעל הראש. בנושא הביולוגיה וההתנהגות, הצפע מצוי הוא מהמינים הנפוצים ביותר בבתי הגידול באזור הים התיכוני. הוא מאחלס מגוון של בתי גידול, כולל בתי גידול חוליים. הוא נפוץ במיוחד סביב מקומות מגורי האדם. פעילותו בקיץ נמשכת בעיקר בשעות הלילה, אך בעונות המעבר פעיל גם בשעות היום. הוא פעיל גם בקרקע, אך יכול לטפס גם על עצים, שיחים וגדרות, ולעיתים אף חודר לבתי דירה. מאכלו כולל מגוון רחב של מכרסמים, ציפורים, לטאות ונחשים. בחודשי יולי עד אוגוסט, הוא מטיל עד 30 ביצים המודבקות זו לזו. נקודת הבקיעה היא במהלך ספטמבר. הצפע מצוי נפוץ בישראל במקו מבאר-שבע בדרום ועד לגבול הלבנון בצפון, למעט במדבר יהודה. לעיתים נתפס בתחומי יישובים שנמצאים מחוץ למפת התפוצה המתוארת. לצפע מצוי מספר תכונות מסוכנות לאדם. יחד עם אורך גופו, הוא גם נחשב לכבד מבין הנחשים הארסיים. ראשו הרחב, המייצר צורת משולש, וצורת המשולש היא תו חשוב בזיהויו. קשקשי הראש דומים לאלו הנמצאים בגופו, ואין לו קשקשי מגן בראש. האישונים שלו מונחים מעל הראש. בסיכון לאדם, הצפע מוגדר כמסוכן מאוד. במקרים של הקשה, חשוב לפנות למומחים מיידית על מנת לקבל טיפול מהיר ואפקטיבי. הבנה מדויקת של המאפיינים שלו וההתנהגות שלו יכולה להקל על תהליך זיהויו והתמודדות נכונה עם מצבי פגיעה.

צפע חרמון (Montivipera bornmuelleri)

באזור הר החרמון בישראל, ישנו מין נוספת של צפע הנקרא צפע חרמון (Montivipera bornmuelleri). הצפע הזה מתאפיין במאפיינים מסוימים שחשוב להכיר. אורך גופו של הצפע חרמון הוא עד כ-80 ס"מ. הוא מייצג נחש בעל גוון גוף חום או סגלגל, ועל אורך הגב ישנה שורה של כתמים כהים, אך הם לרוב אינם יוצרים את המראה העקלתון המכריע את הצפע המצוי. הראש שלו משולש ורחב מהצוואר, והאישונים מאונכים. יש לו קשקשים מעל העיניים שבולטים ויוצרים מעין "גבה" שחופה על העין. הקשקשים שעל הראש דומים לאלו שעל הגוף, ואין לו קשקשי מגן בראש. בנושא הביולוגיה וההתנהגות, הצפע חרמון מתאכלס בבתי גידול סלעיים וחורש בסביבה אלפינית. הוא פעיל בשעות היום ותזונתו כוללת מכרסמים ולטאות. מהלך חייו שונה מהצפע המצוי, שכן הצפע חרמון משריץ ולדות חיים. בחודשי אוגוסט עד ספטמבר, הוא משריץ עד 21 ולדות. הצפע חרמון נפוץ בארץ רק בהר החרמון, ואף על פי זאת חשוב להכיר ולהבין את המאפיינים שלו. מאפייניו המיוחדים והחשובים לזיהויו כוללים את הגוף השונה, הכתמים הכהים הנמצאים על הגב, והקשקשים הבולטים מעל העיניים. יחד עם אורך הגוף, אזור ההיתקלות גם משמש אמצעי זיהוי. אם יתרחש פגיעה מצפע חרמון, חשוב לפנות למומחים מיידית על מנת לקבל טיפול מהיר ואיבוד זמן מינימלי.

snake, python, animal-419043.jpg

שפיפון (Pseudocerastes fieldi)

בישראל, ישנו מין נחש הנקרא שפיפון (Pseudocerastes fieldi). הוא מהווה את חלק ממגוון הנחשים בארץ וכדאי להכיר במאפייניו המזהים. אורך גופו של השפיפון הבוגר הוא עד כ-90 ס"מ, ובכלליותו הוא נחש עבה ומגושם. גוון הגוף נע בין חום לאפור, ועל אורך הגוף ניתן למצוא כתמים מלבניים, לא סדורים, הכהים יותר מהגוון הכללי של הגוף. ישנו כתם חום בצדי הראש שנמשך לאחור וכולל בתוכו את העין. מעל העיניים יש זוג קרניים המצופות בקשקשים קטנים. הראש שלו רחב במימדים יחסיים לצוואר, והאישונים מאונכים. בנוגע לביולוגיה והתנהגות, השפיפון הוא נחש איטי ומגושם שמשתמש בזחילה נחשונית, זחילה לוליינית ובפעמים נדירות גם בזחילה קווית. פעילותו ברובה היא לילית, ובימים קרירים הוא גם תוקף את הטרף בשעות היום. כאשר מוטרד או מרגיש מאוים, הוא משמיע קולות נשיפה רמים על ידי נשיפת אוויר. הציד של הטרף כולל זחילה וחיפוש אקטיבי, כמו גם מארב בנקודות אסטרטגיות, כמו פתחי מחילות של מכרסמים. בנעוריו, הוא ניזון בעיקר מלטאות, והבוגרים ניזונים ממכרסמים וציפורים. בחודשים אוגוסט וספטמבר, הוא מטיל עד 20 ביצים, והביצים בוקעות כחודש לאחר ההטלה. השפיפון מאכלס קרקעות מישוריות וערוצי נחל אכזב במרכז ובדרום-מערב הנגב. אם נתקלתם בשפיפון או נפגעתם ממנו, חשוב לפנות למומחים במהירות על מנת לקבל את הטיפול המתאים ולהבין איך להתמודד בצורה הנכונה עם המצב.

אפעה (Echis coloratus)

האפעה הוא נחש מחוספס בעל אורך גוף שעשוי להגיע עד כ-90 ס"מ. גווני הגוף שלה משתנים ומתאימים לסביבת החיים שלה. כתמים לא אחידים משתרעים על אורך הגב, הם בהירים מהצבע הכללי של הגוף. הראש של האפעה הוא רחב במיוחד ביחס לצוואר, והקשקשים הנמצאים מעל העינים דומים לאלה הנמצאים על הגוף. יש לציין שאין לו קשקשי מגן ראש. אישוניו מאונכים והלשון צבעה ורוד. מבחינה ביולוגית ותנהגותית, האפעה מאכלסת מגוון רחב של בתי גידול באזורים מדבריים. הפעילות שלה ברובה היא לילית. היא יכולה לטפס על צמחיה ולזחול בצורה ניכרת בסוגיו. התזונה שלה כוללת ציפורים, לטאות, מכרסמים, פרוקי רגליים וגם קרפדות. כאשר האפעה מתגוננת במקום מסוים, היא משמיעה קולות ייחודיים הנוצרים מחיכוך הקשקשים. האפעה מטילה ביצים בחודש אוגוסט, ובטטולה יכולה להטיל עד עשר ביצים. הביצים מודבקות למצע ההטלה. אפעה זו נמצאת במגוון אזורים בישראל, כולל הרי אילת, מרכז ודרום הנגב, בקעת ים המלח, מדבר יהודה ובקעת הירדן צפונה עד לגלבוע. חשוב לציין כי מדובר במין ארסי, ולכן יש להימנע ממגע ובמידת הצורך אם היתה הקשה להתפנות למיון באופן מיידי

עכן קטן (Cerastes vipera)

"עכן קטן (Cerastes vipera)", הידוע גם בשמות "עכן המצוי" או "נחש קרן", הוא נחש משפחת העכנים, הנפוץ בישראל. בגודלו, העכן קטן יכול להגיע לאורך של עד כ-30 ס"מ. הגוף של העכן קטן עבה ומחוספס, וצבעו חום בהיר עם כתמים כהים ובלתי מסדרים על הגב. הראש שלו רחב מהצוואר, ועליו מסודרים קשקשים שהם דומים לאלו שנמצאים על הגוף. בניגוד לחלק מהנחשים, לעכן קטן אין קשקשי מגן על הראש. הזוג הקשקשים הקדמיים שלו מאונכים. העכן קטן מאכלס בצפיפות גבוהה בתי גידול חוליים. הוא פעיל בעיקר בשעות הדמדומים ובלילה, והוא מאתר את הטרף שלו בעזרת זחילה לוליינית על פני החול. העכן מחפש לטאות פעילות גם במחילותיהן בשעות היום, ולעיתים גם באמצעות התחפרות בחול ומארב ללטאות הפעילות על פני השטח. התזונה של העכן קטן כוללת בעיקר לטאות, ולעיתים גם מזון נוסף. כאשר הוא מתפתל במקום, הוא משמיע קולות מיוחדים הנוצרים מחיכוך הקשקשים שלו. בעת ההטלה, העכן קטן מניח ביצים בעלות קליפה רכה , והטלה יכולה להכיל שני ביצים. התפוצה של המינים בישראל נמצאת בבתי גידול חוליים בצפון-מערב הנגב. חשוב לציין כי העכן קטן הוא נחש ארסי, ומגע עלול להיות מסוכן לאדם.

עכן חרטומים לפני לכידה

עכן חרטומים (Cerastes cerastes)

"עכן חרטומים (cerastes Cerastes)", הידוע גם בשם "נחש הקרנים" או "חרטומן", הוא נחש משפחת העכנים המצוי בישראל. בגודלו, העכן חרטומים יכול להגיע לאורך של עד כ-80 ס"מ. הגוף של העכן חרטומים עבה ומאוד, וצבעו יכול להיות אפור או תכול. על גבו נראים כתמים חומים גדולים הנמשכים מהצוואר ועד לזנב. בכל אחד מצדי הראש יש פס חום עדין החוצה את העין. הראש גדול ורחב מאוד ביחס לצוואר. הזוג הקשקשים הקדמיים שבראשו דומים לאלו שנמצאים על הגוף, וכמו בגוף, אין לראש קשקשי מגן. נחש חרטומים מאכלס חוליות ומשטחי לס הסמוכים אליהן. הוא פעיל בעיקר בשעות הלילה, אך בעונות מעבר ניתן למצוא את הנחש חרטומים מחופר בחול בצמוד למחילה או למחסה גם בשעות בין הערביים. חיפוש המזון יכול להיות אקטיבי ומתבצע תוך זחילה לוליינית על החול או באמצעות התחפרות בחול ומארב לטרף. התזונה שלו כוללת בעיקר מכרסמים ומלטאות. לעכן חרטומים ייש מעל כל עין קרן גדולה ומרשימה הנבנית מקשקש מוארך בודד, מה שהופך אותו למין שני בעל קרניים. בהטלה, הוא מטיל עד 20 ביצים, והן בוקעות כחודשיים לאחר ההטלה. חשוב לציין כי עכן חרטומים הוא גם הוא נחש ארסי, והנגיעה עימו עשויה להיות מסוכנת לאדם.

עכן גדול שנלכד בירושלים

עכן גדול (Cerastes gasperettii)

"עכן גדול (Cerastes gasperettii)", הוא נחש שנפוץ בישראל ונצפה במיוחד באזורי החול והערבה. בגודלו, העכן גדול עשוי להגיע לאורך של עד כ-90 ס"מ. גוון גופו של העכן גדול יכול להיות צהבהב, אפור או כתמתם, ומעל גבו מתפרצים כתמים לא אחידים בגוון כהה המשתרעים מאותו צבע של הגוף. על אחד מצדי הראש מעל העין יש כתם תכול שנמשך אחורה, ומתחתיו נמצא כתם חום. הראש של העכן גדול רחב מאוד ביחס לצוואר. הקשקשים שעל הראש דומים לאלו שעל הגוף, ואין לראש קשקשי מגן. הנחש הגדול הוא נחש קרקעי המאכלס בתי גידול חוליים, והוא פעיל בעיקר בשעות הלילה, כשפעילותו מתחילה כבר בשעות הדמדומים. הוא מאתר את הטרף בעזרת זחילה לוליינית על פני החול וחיפוש אקטיבי, או באמצעות התחפרות ומארב. תפרטי התזונה שלו כוללים בעיקר מכרסמים וזוחלים, אך ישנן תצפיות גם של טריפת ציפורים. הביצים של העכן הגדול מוטלות בחודשים יוני ויולי, והן בוקעות כחודשיים לאחר ההטלה. בכל הטלה, יכול להיות מעלה עד 20 ביצים. הזהירות מפניו מומלצת, משום שגם הוא נחש ארסי, והתקשורת עימו עשויה להיות מסוכנת לאדם.

צפעון שחור (Atractaspis engaddensis)

"צפעון שחור (Atractaspis engaddensis)", הידוע גם בשם "שרף עין גדי", הוא נחש מבריק ושחור המצוי באזורים המדבריים ובקרבת מדברים בישראל. בגודלו, הצפעון שחור עשוי להגיע לאורך של עד כ-85 ס"מ. הצפעון שחור צבעו שחור מבריק, ולפני התנשלותו הוא משנה צבעו לאפור דהוי. ראשו דק ואינו רחב מהצוואר. חרטומו קצר וחרוטי, והלסת העליונה מכסה את התחתונה, פיו גחוני, והאישונים עגולים. הצפעון שחור הוא נחש קרקעי המצוי בבתי גידול מדבריים ובסביבות המדבר. פעילותו מתחילה לאחר שקיעת השמש ומתמשכת לתוך הלילה. התזונה שלו כוללת בעיקר לטאות. ביציו מוטלות בין חודשי ספטמבר ועד אוקטובר, ובכל הטלה עשויות להיות שתיים או שלוש ביצים. הביצים בוקעות כשלושה חודשים לאחר ההטלה. הצפעון שחור הוא נחש ארסי, והיתקלות עימו עלולה להיות סכנה לאדם. לכן, מומלץ להימנע מהתקרבות אליו.

פתן שחור (Walterinnesia aegyptia)

"פתן שחור (Walterinnesia aegyptia)", הוא נחש מגושם ועבה הנמצא בנגב, הערבה, בקעת ים המלח ובמורדות הרי ירושלים המזרחיים בישראל. אורכו של הנחש עשוי להגיע לעד כ-125 ס"מ. הפתן השחור הוא נחש עבה, מבריק וחלק בצבע שחור, ולפני התנשלותו הוא משנה צבעו לאפור דהוי. הגחון שלו אפור ומבריק. המגנים התחתיים של הזנב מפוצלים בחלקם. הראש כמעט אינו נבדל בעוביו מהצוואר. האישונים עגולים. בקדמת הלסת העליונה נמצאות שיני ארס קצרות המקובעות. הפתן השחור הוא נחש איטי ומגושם שפעילותו העיקרית היא לילית. תפריט התזונה שלו כולל בעיקר קרפדות וזוחלים, והוא אינו בוחל באכילת פגרים. כאשר הוא מתגונן, הוא מתנפח ונושף על ידי הכנסת והוצאת אוויר. הביצים שלו מוטלות בין חודשי יולי לאוגוסט, ובכל הטלה יכול להיות עד 20 ביצים. הביצים בוקעות עד חודשיים לאחר ההטלה. הפתן השחור הוא נחש ארסי ועשוי להוות סכנה לאדם. לכן, מומלץ להימנע מהתקרבות אליו.

עין חתול חברבר ליד לוכד נחשים בירושלים

עין חתול חברבר (Telescopus fallax)

"עין חתול חברבר (Telescopus fallax)", הוא נחש קטן שנמצא במגוון מקומות בישראל, מצפון הנגב ועד לגבול הלבנון. אורכו של הנחש עשוי להגיע לעד כ-80 ס"מ. גוון הגוף של עין החתול יכול להיות חום או אפור. לאורך הגב, ניתן למצוא שורה של כתמים כהים בצורת מטבעות. נמצאים גם משני צדי הגוף שורות של כתמים כהים מוארכים .הראש רחב מהצוואר ונבדל בצבעו האפור מצבע הגוף, והאישונים מאונכים. עין החתול פועל בעיקר בלילה ולמרות כי יש לו יכולת טיפוס טובה, הוא מזוהה בעיקר בפעילות קרקעית וזחילה איטית. תפריט התזונה שלו כולל בעיקר לטאות, כמו שממיות ונחשים, וככל הנראה גם פרוקי רגליים. הביצים שלו מוטלות בחודשי יוני ויולי, ובכל הטלה ניתן למצוא בין 4-7 ביצים. הביצים בוקעות בחודשי ספטמבר עד אוקטובר. עין החתול אינו מהווה סיכון לאדם, והוא נחש תת-ארסי.

ארבע קו מובהק

ארבע קו מובהק (Psammophis schokari)

"ארבע קו מובהק (Psammophis schokari) אורך בוגר: עד כ-120 ס“מ. תיאור: הנחש המין 'ארבע קו מובהק' הוא נחש דק עם מבנה גוף מוצק. תכונותיו משתנות בהתאם למקום מגוריו, החל מצפון ישראל ועד דרום הארץ. ניתן למצוא ארבעה פסי צבע כהה באורך הגב, על רקע בהיר. באזור צידי הראש יש כתם מוארך שמכיל בתוכו גם את העין. הראש צר ומוארך, והעיניים גדולות ומרשימות, עם האישונים מרובעים. ביולוגיה והתנהגות: הנחש 'ארבע קו מובהק' הוא נחש זריז, הפועל במהלך היום ולעיתים גם בלילה. הוא מאכלס מגוון רחב של בתי גידול באזור הים התיכון. בשעות היום ניתן למצוא אותו פעיל במיוחד על הקרקע, והוא עשוי לטפס על עצים, שיחים וגדרות. התזונה שלו מכילה פרטים מגוונים מגוונים כמו דגים, ציפורים, חרקים ונחשים. הנחש 'ארבע קו מובהק' מסוגל לאתר את הטרף בעזרת חוש הראייה המפותח שלו, ולאחר מציאתו הוא משתמש בכישוריו הגופניים כדי לרדוף וללכוד. בתחום ההתרבות שלו,הוא מטיל בכל פעם מספר ביצים, שהן מוטלות בין חודשי יוני ואוגוסט. כמות הביצים בכל הטלה עשויה להגיע עד 10-6 ביצים. תפוצה בישראל: הנחש 'ארבע קו מובהק' מצוי בכל אזורי ישראל, החל מאילת ועד הרמון. סכנה לאדם: הנחש 'ארבע קו מובהק' הוא תת ארסי ואינו מסוכן לאדם

נחש תלום קשקשים מצוי

תלום קשקשים מצוי (Malpolon insignitus)

תלום קשקשים מצוי (Malpolon insignitus) אורך בוגר: עד כ-210 ס“מ. תיאור: המין 'תלום קשקשים מצוי' הוא נחש גדול ומרשים. במבט על פרטים בוגרים, ניתן לראות שהגב צבוע בגוון חום אחיד, ולעיתים מצוי כתום אדמדם באזור העורף והראש. בהתבגרותם של פרטים צעירים, הגב מנוקד בכתמים כהים ובהיר הפזורים לסירוגין. המגנים הממוקמים מעל העין בראש הם בולטים ויוצרים מבנה המזכיר 'גבות'. העיניים גדולות והאישונים עגולים. סימן ההיכר המיוחד של המין הוא 'תלם', המשונה הממוקם במרכז כל אחד מקשקשי הגוף ומשמש לזיהוי נשלים מסוג זה בשדה. ביולוגיה והתנהגות: התלום קשקשים מצוי הוא נחש זריז שמאכלס בתי גידול מגוונים באזור הים התיכון. הפעילות היומית שלו נראית במיוחד, והוא מציג יכולת טיפוס מעולה. לעיתים נראה אותו על גדרות, שיחים ועצים. התזונה שלו כוללת ציפורים, לטאות, נחשים ומכרסמים. הנחש 'תלום קשקשים מצוי' משתמש בחוש הראייה המפותח שלו כדי לאתר את הטרף, ומסתמך על מהירותו וכישוריו הגופניים כדי ללכוד אותו. בתקופת תחום ההתרבות, הוא מטיל בכל פעם מספר ביצים, אשר מונחות בתוך תלמים באדמה. הביצים נמצאות בין חודשי יולי ואוגוסט. מספר הביצים בכל הטלה עשוי להגיע עד 18-4 ביצים. תפוצה בישראל: התלום קשקשים מצוי פועל בכל האזורים הים-תיכוניים של ישראל, החל ממקו באר-שבע וצפונה ועד האזורים החוליים מיוצבים נצפים. סכנה לאדם: התלום קשקשים מצוי הוא נחש תת-ארסי, ולמרות שנשיכתו יכולה לגרום לתופעות מקומיות משמעותיות, הוא אינו מהווה סיכון משמעותי לאדם.

נחש חנק

חנק (Eryx jaculus)

אורך בוגר: עד כ80- ס“מ. תיאור: נחש עבה ומגושם בעל זנב קצר אשר קצהו דמוי גדם. הראש והצוואר דקים מעוביו של הגוף. הלסת העליונה חופה על התחתונה ומסייעת בהתחפרות בקרקע. הקשקשים שעל הגוף קטנים וחלקים. מגני הבטן צרים. מגני הראש גדולים רק במעט מקשקשי הגוף. העיניים קטנות והאישונים מאונכים. הגוון והדגם על הגוף שונים מאוד בין הפרטים בהתאמה לבית הגידול. ביולוגיה והתנהגות: נחש קרקעי המאכלס מגוון רחב של בתי גידול בסביבה הים תיכונית. הפעילות מתחילה בשעות הדמדומים ונמשכת אל תוך הלילה. בבתי גידול שבהם הקרקע מאפשרת זאת, צד את טרפו גם ממארב, בעודו מחופר ורק חרטומו ועיניו בולטים מן החול. התזונה כוללת מכרסמים ולטאות. הוא כורך את עצמו סביב הטרף עד שחונק אותו למוות. בחודשים אוקטובר ונובמבר משריצות הנקבות ולדות חיים. בכל השרצה 8-4 ולדות. תפוצה בישראל: נחש נפוץ המאכלס מגוון בתי גידול מצפון הנגב ועד לחרמון. סכנה לאדם: לא ארסי.

נחש מים

נחש מים (Natrix tessellata)

אורך בוגר: עד כ100- ס“מ. תיאור: נחש בעל גוון גוף ירקרק, חום או שחור. על הגב כתמים שחורים רבים הפזורים לסירוגין בדומה ללוח שחמט. הבטן בצבע צהוב או כתום ומכוסה כתמים שחורים בלתי סדורים. האישונים גדולים ועגולים. ביולוגיה והתנהגות: נחש הפעיל הן ביום והן בלילה. מאכלס סביבת בריכות טבעיות ומלאכותיות אך יכול להימצא גם הרחק מהן. התזונה מתבססת בעיקר על דו-חיים דוגמת צפרדעים וקרפדות (כולל ראשנים), דגים ולעיתים אף זוחלים, מכרסמים וציפורים. הביצים מוטלות במהלך חודש יולי. בכל הטלה 30-10 ביצים הבוקעות בתחילת חודש ספטמבר.
לוכדים רבים אינם אוהבים נחש זה וטוענים שהוא גורם לסירחון תפוצה בישראל: מאכלס מגוון רחב של בתי גידול ים תיכונים מצפון הנגב ועד לחרמון, נמצא לעיתים בצפיפות גבוהה מאוד בסמוך למקווי מים. סכנה לאדם: לא ארסי.

זעמן שחור צעיר

זעמן שחור (Dolichophis jugularis)

אורך בוגר: עד כ250- ס“מ. תיאור: זעמן גדול ומבריק המשנה את מראהו במהלך חייו. בעת בקיעתם גופם בגוון חום בהיר ועליו פזורים באופן בלתי סדור כתמים כהים ולבנים. עם ההתבגרות מתכהה הצבע הכללי של הגוף וצבע הנחש הופך שחור אחיד, למעט הלסת התחתונה אשר נשארת בהירה. האישונים עגולים. ביולוגיה והתנהגות: נחש נפוץ מאוד המאכלס בתי גידול מגוונים בסביבה ים תיכונית. נחש זריז הפעיל בשעות היום ורק לעיתים נצפה מחוץ למחסה בלילה. התזונה מורכבת מחולייתנים דוגמת מכרסמים, ציפורים, לטאות ונחשים. הביצים מוטלות בין החודשים יוני לאוגוסט, בכל הטלה עד 14 ביצים והן בוקעות כחודשיים לאחר ההטלה.
נחש מאוד נפוץ ומצוי מאוד בלכידות. תפוצה בישראל: מקו באר שבע בדרום, צפונה עד לגבול הלבנון. נמצא בצפיפות גדולה באזורים חקלאיים המספקים לו מזון רב ומחסות. לעיתים נמצא במקומות יישוב אף מחוץ לאזורי התפוצה המתוארים. סכנה לאדם: לא ארסי.

זעמן זיתני

זעמן זיתני (Platyceps collaris/Platyceps rubriceps)

אורך בוגר: עד כ110- ס“מ. תיאור: נחש דק ועדין. גוון הגוף ירקרק, חום או אפרפר אחיד לאורך מרבית הגוף, למעט הראש שצבעו כתום חלוד או חום. על העורף יש לפחות כתם אחד שחור דמוי קולר התחום בצבע לבן. השליש הקדמי של הגוף מעוטר בכתמים כהים בודדים התחומים בצבע לבן. הלסתות בצבע לבן. פס שחור דק נמשך מכל נחיר עד לבסיס הלסת. האישונים עגולים. ביולוגיה והתנהגות: נחש נפוץ מאוד המאכלס מגוון בתי גידול בסביבה הים תיכונית. פעיל יום על הקרקע כמו גם על עצים ועל שיחים. התזונה כוללת בעיקר לטאות. פרטים צעירים ניזונים אף מפרוקי רגליים. נחש זריז הצד את טרפו תוך מרדף. בין החודשים יוני לאוגוסט מטילה הנקבה 5-3 ביצים אשר בוקעות כחודשיים לאחר מכן. תפוצה בישראל: נחש נפוץ המאכלס את כל מגוון בתי הגידול בסביבה הים תיכונית, מצפון הנגב ועד למרומי החרמון. סכנה לאדם: לא ארסי

זעמן מטבעות (Hemorrhois nummifer)

אורך בוגר: עד כ125- ס“מ. תיאור: זעמן בינוני בעל גוון גוף אפור מבריק. לאורך מרכז הגב שורה של כתמים כהים עגולים או בצורת צלב, המתחילים בעורף ומסתיימים בבסיס הזנב. מבסיס הזנב מתאחים הכתמים לכדי פס רציף. בכל צד של הגוף, במרווחים שבין כתמי הגב, מופיעה שורה של כתמים עגולים קטנים. האישונים עגולים. ביולוגיה והתנהגות: נחש בעל יכולת טיפוס מרשימה על צמחייה ועל קירות אבן. חודר לעיתים גם למשכנות אדם בקומות גבוהות. הפעילות מתחילה עם הדמדומים ונמשכת אל תוך הלילה. ניתן למצוא זעמני מטבעות פעילים גם בימות החורף. התזונה כוללת ציפורים, מכרסמים, עטלפים, לטאות ונחשים, כולל נחשים ארסיים דוגמת הצפע. הנקבה מטילה 12-5 ביצים בחודש אוגוסט. פרטים צעירים נראים החל מתחילת חודש אוקטובר. תפוצה בישראל: נחש נפוץ המאכלס מגוון רחב של בתי גידול למעט חולות נודדים, מצפון הנגב ועד לחרמון. סכנה לאדם: לא ארסי.

מטבעון (Spalerosophis diadema)

אורך בוגר: עד כ150- ס“מ. תיאור: הנחש המדברי הארוך בישראל. גוון הגוף חום, צהבהב או כתום. לאורך הגב שורה של כתמים חומים דמויי מטבעות או צלבים, ובצדי הגוף שורה של כתמים קטנים יותר. הגחון בהיר. הראש רחב מהצוואר ונבדל ממנו. בין העיניים מופיע לרוב פס רוחבי בצבע חום. העיניים גדולות והאישונים עגולים. ביולוגיה והתנהגות: נחש המאכלס מגוון רחב של בתי גידול מדבריים בישראל. בחודשי הקיץ עיקר הפעילות מתרחשת בשעות אחר הצוהריים המאוחרות והלילה, אך בימים חמימים בעונת החורף ניתן להיתקל בפרטים פעילים גם בשעות היום. למטבעון יכולת טיפוס טובה על עצים ושיחים, אך עיקר פעילותו קרקעית. התזונה כוללת לטאות, מכרסמים וציפורים. ההטלות מתרחשות בין החודשים יולי לאוקטובר, עד 17 ביצים בתטולה. לעיתים נקבה מטילה יותר ממחזור אחד בעונה. הצעירים נצפים החל מחודש אוגוסט. תפוצה בישראל: נגב, ערבה, כיכר ים המלח, דרום הבקעה וחולות דרום מישור החוף צפונה עד חולון. סכנה לאדם: לא ארסי

נחשיל מצוי ונחשיל חד-ראש (Rhinotyphlops simoni/Typhlops vermicularis)

אורך בוגר: עד כ40- ס“מ. תיאור: בסוג מתוארים שני מינים מישראל )נחשיל מצוי ונחשיל חד-ראש(. נחשים דקים ועדינים מאוד. הגוף מבריק וצבעו ורוד, חום או שחור. ההמראה הכללי מזכיר תולעת גשם )”שלשול“(. העיניים קטנות מאוד וניכרות בעיקר במין נחשיל מצוי. ביולוגיה והתנהגות: נחש המבלה חלק נכבד מחייו תחת מחסות. בתקופת החורף והאביב נצפה תחת גזעי עצים, אבנים וחפצים נוספים המונחים על פני הקרקע. מאכלס מגוון רחב של בתי גידול, כולל חולות. הפעילות קרקעית ועיקרה בשעות הלילה. נצפה כשהוא חוצה כבישים או חודר לגינות ולבתים. התזונה כוללת בעיקר טרמיטים ונמלים על שלבי גלגולם השונים. ההזדווגות מתרחשת באביב. בישראל נצפו נקבות עם 3 ביצים בבטנן, ובאירופה נרשמו תצפיות בנקבות המטילות עד 8 ביצים בתטולה. תפוצה בישראל: התפוצה של המינים שונה, אך בכל מקום בישראל ניתן למצוא לפחות מין אחד. סכנה לאדם: לא ארסי.

קמטן (Pseudopus apodus)

אורך בוגר: עד כ120- ס“מ. תיאור: לטאה גדולה חסרת רגליים. גוון הבוגרים חום כהה אחיד, הפרטים הצעירים בהירים ועל גופם פזורים כתמים חומים רוחביים בלתי סדורים. קמט עמוק ובולט נמתח בכל אחד מצדי הגוף מפתח האוזן ועד לבסיס הזנב. מבנה העור קשיח ומתוח. ביולוגיה והתנהגות: מצוי בכל בתי הגידול בסביבה הים תיכונית. פעיל יום בעיקר על הקרקע. מעת לעת מטפס על שיחים ועצים. לקמטן לסתות חזקות מאוד המאפשרות לו לפצח חלזונות, מרכיב חשוב בתפריטו. נוסף לחסרי חוליות כוללת התזונה גם לטאות, גוזלים, מכרסמים ונחשים. כשנתפס ביד מנסה להשתחרר על ידי סיבוב הגוף כמקדח, חושף את איברי הרבייה ומפריש נוזל מצחין מפתח הביב. בעונת האביב מטילה הנקבה 15-2 ביצים, ולאחר ההטלה היא נכרכת סביבן ושומרת עליהן עד בקיעתן. תפוצה בישראל: מקו להבים בדרום, צפונה עד לחרמון, למעט מדבר יהודה. סכנה לאדם: מין לטאה לא ארסית.

קורס לוכדי נחשים-מחיר,הליך,דרישות וכל מה שחשוב לדעת

היתר לכידת נחשים בארץ ישראל כפי שנקבע על ידי רשות הטבע והגנים, מונפק בהתאם להוראות התקנות להגנת חיית הבר. ההיתר ניתן לבעליו על פי כללים מסוימים, והוא כולל חובת מעקב תמידי אחרי תוקפו של ההיתר, כמו גם חובת חידוש בכל שנה באמצעות הגשת בקשה לרשות, לאחר דיווח על לכידות נחשים.

הליך הרישום

בקשה לרישום לקורס לכידת נחשים יחייב מילוי טופס הרשמה תוך הספקת הפרטים הנדרשים. הקורס ייערך לפי דין ובשיקולי רשות הטבע והגנים. בעת השתתפות בקורס, תתבצע בחינה עיונית בנושא לכידת נחשים. רק לאחר הצלחת במבחן העיוני, יינתן ההיתר לבעל הקורס לכידת נחשים.

מחיר

המחיר הכספי של הקורס נקבע לפי תכניות העבודה והעלויות הנדרשות, ויכול להשתנות מקורס לקורס(על פי רב סבי 1200 ש"ח). כמו כן, החידוש של ההיתר מצריך תשלום אגרה שנתית, שנקבעת על פי החלטת המחוקק ומשתנה מעת לעת.

במידה ותקופת ההיתר התקפה פגה תוקפה, יחולו תנאים מסוימים על חידוש ההיתר. בהתאם לתקנות, התנאים ישתנו בהתאם לתקופת תפוגת ההיתר. חשוב לציין כי אי הזדמנות לחידוש ההיתר עשויה לגרום להפסקת הפעילות של הלוכד.

בנוסף, נושא הנחשים הארץ-ישראליים הוא חלק מהחוק להגנת חיית הבר וערכי טבע מוגנים. רשות הטבע והגנים אחראית לפקח על שמירת חיות הבר המוגנות, ואין לפגוע בהן, ללוכדן, להחזיקן או להעבירן אלא בהיתר מרשות הטבע והגנים.

דרישות

מבחינת הדרישות לקבלת היתר, נדרש עבר קורס לוכדי נחשים, עם הצלחה במבחן עיוני ומבחן מעשי. עוברי הקורס מקבלים על היתר שמוקצה להם, אך יידרשו לחדש את ההיתר הנ"ל בכל שנה, תוך הגשת בקשה לרשות.

 במידה ואתה שוכח לחדש את ההיתר שברשותך, תוקף ההיתר יפוג ויחולו עליך תנאים מסוימים:

1. היתר שפג תוקפו עד שנה ולא חודש בזמן – במקרה זה תחייב להגיש בקשה לחידוש ההיתר ולשלם את האגרה.
2. היתר שפג תוקפו בין שנה לשנתיים – לצד הבקשה לחידוש והאגרה, תידרש לעבור בהצלחה בחינה עיונית בנושא הנחשים.
3. היתר שפג תוקפו מעבר לשנתיים – יידרשו ממך התנאים הנדרשים לקבלת היתר חדש לכידת נחשים, כאילו מדובר בבקשה ראשונית.

כדי לחדש את ההיתר, עליך להגיש את הבקשה דרך המערכת המקוונת בפורטל ההיתרים של רשות הטבע והגנים. על אף זאת, חשוב לשים לב ולהציע את הבקשה לחידוש בזמן ראוי, כך שלא תחזיק בהיתר פג בזמן הלכידה.

גיל ותנאים

על פי נוהלי ההיתר, מי שרוצה להירשם לקורס לכידת נחשים חייב להיות אזרח מעל גיל 18 שלא הורשע ולא נענש כנגדו בהליך פלילי או מנהלי עבירה חמורה במשך חמש השנים האחרונות. העדיפות תינתן לעובדי עירייה רשות מקומית, וזכאות להשתתף בקורס תינתן למי שעבר קורס לוכדים, עמד בדרישות המבחנים העיוני והמעשי בהצלחה.

נושא הנחשים הארץ-ישראליים הוא חלק מהחוק להגנת חיית הבר וערכי טבע מוגנים, ולכן הם כוללים חיות מוגנות. לפיכך, הגישה אליהם חייבת להתבצע על פי ההוראות והתקנות הנדרשות.

על פי התקנות, הגשת דיווח על הלכידה והשחרור של נחשים בשנה החולפת

תהיה חשובה לשמור על התנאים הבאים:

1. הגשת דיווח: יש להגיש דיווח אודות הכידה והשחרור של נחשים בשנה החולפת. הדיווח יכול להיעשות באמצעות המערכת המקוונת בפורטל ההיתרים.

2. תשלום אגרת החזקה השנתית: על פי נוהל, יש צורך לשלם אגרת חזקה שנתית עבור ההיתר. סכום האגרה יקבע בהתאם להוראות החוק וההנחיות הנוספות.

3. עדכון ההיתר: כשההיתר שברשותך פג תוקף, יש להגיש בקשה לחידוש ההיתר, כולל תשלום אגרה והמבחנים הנדרשים.

בנוסף, יש לקחת בחשבון שההיתר הוא אישי ואינו ניתן להעברה מאדם אחד לאדם אחר. המשתתפים בקורס לכידת נחשים יהיו חייבים לעמוד בדרישות המבחנים העיוני והמעשי על מנת לזכות בהיתר לכידת נחשים.

לוכד נחשים  – ציוד ללוכד נחשים

הלכידה והטיפול בנחשים מהווים תחום מתמחה שדורש ידע וציוד מיוחד. לוכדי הנחשים המקצועיים צריכים להיות מצוידים בציוד יעיל ומתקדם שמאפשר להם לבצע את משימותיהם בצורה בטוחה לאזרחים וללוכדים. המוצרים הבסיסיים והמתקדמים הנדרשים ללוכד נחשים מקצועי הם:

**ציוד בסיסי:**

1. **פנס:** נחשים פעילים בשעות הלילה, ולכן פנס ראש הוא כלי חיוני לציוד. יש למעוניינים לבחור בפנס ראש עם פונקציה USB לטעינה נוחה.

2. **מקל לכידה:** המקל מאפשר ללוכד לבצע כידה מהירה ובטוחה. ישנם מקלות עם שיניים או ללא, ומומלץ לבחור במוצר איכותי.

3. **מיכל העברה:** להעברת הנחשים לסביבה בטוחה לאחר הלכידה. מומלץ לשים לב שהמיכל יהיה אווירונאוטי למניעת נזילות.

4. **פינצטה ארוכה:** לכידה של נחשים ארוכים או במקומות צרים. מומלץ לבחור בפינצטה מנירוסטה לעמידות.

5. **פטיש:** במקרים נדירים שבהם הנחש צריך חילוץ לעיתים עדיף להשתמש במים וזאת כמובן לחוות דעתו של  הלוכד.

**ציוד מתקדם:**

1. **סולם:** לכידת נחשים בגובה, סולם עשוי להיות כלי עזר חשוב.

2. **מצלמת אנדוסקופ:** מצלמה זו מאפשרת ללוכד לסרוק מקומות קשים לגישה ולזהות נחשים בצורה נוספת.

3. **מקל לכידה רזרבי:** כלי עזר ללוכדים מנוסים, שימושי במקרים קשים.

4. **הוק:** כלי הרמה המבוסס על עיקול, שימושי בלכידה ובהרמה של נחשים בצורה ידידותית.

5. **כפפות חד פעמיות:** להגנה מפני זיהום ומזיקים, לפעמים נחשים מזוהמים בחיידקים שונים.

6. **כפפות לכידה:** כפפות איכותיות המיועדות לכידה בטוחה של נחשים.

כל הציוד הנ"ל הוא חשוב ומשמעותי בתהליך הלכידה והטיפוח של נחשים, והשימוש הנכון בו יכול להבטיח בטיחות והצלחת המשימה. מומלץ לשים לב להשתמש בכלי הלכידה בצורה אחראית ולהשתמש בהם בהתאם לכשרון שלך ולטבע הנחש. תמיד יש לשמור על בריאות הנחש ולהשתדל לפגוע בו במינימום.

מקל הלכידה

המקל לכידה הוא כלי העיקרי המשמש ללכידת הנחש. חשוב להשתמש במקל בצורה נכונה כדי לא לפגוע בנחש או בעצמך. במהלך הלכידה, המקל מבודד בין הלוכד והנחש ומאפשר להכין את הנחש להעברה בצורה בטוחה. יש לבחור במקל איכותי ונבדק, וללמוד את טכניקות השימוש בו לפני שתתנסה ללכוד נחש בפעם הראשונה.

אנדסקופ

הציוד המתקדם כמו המצלמת אנדוסקופ יכול לשמש ככלי עזר לזיהוי ואיתור נחשים במקומות קשים לגישה. כאשר נחש מסתתר בחורבות, מצלמת אנדוסקופ יכולה לחסוך זמן ומאמץ בזיהוי מיקומו.

ההוק

ההוק הוא כלי עזר להרמת הנחש מהקרקע או ממקומות צרים. עליך להשתמש בהוק בצורה זהירה ולבצע את ההרמה באופן אחיד כדי לא לפגוע בנחש או להזיק לו.

כפפות

כשמדובר בכפפות, כפפות חד פעמיות מספקות הגנה מפני הקשה ונשיכה ויכולות לשמש במקרים שבהם יש צורך לגעת בנחש. כפפות לכידה הן כלי חשוב במיוחד כאשר מדובר בלכידת נחשים במקומות מסובכים אם כי אינו ציוד חובה ולוכדים רבים אינם שתמשים בהם אלא מקפידים לשמור מרחק.

לסיכום 

הציוד והאמצעים הנ"ל הם כלים חיוניים ללוכד נחשים מקצועי. יש לשקול את רמת הניסיון והידע שלך בתחום ולהשתמש בכלי הלכידה בצורה אחראית. זה חשוב להימנע מפגיעה בנחשים ולשמור על בריאותם ובטיחותם. בכל מקרה, מומלץ לפנות ללוכד נחשים מקצועי או לגורמי סביבה המוסמכים לקבוע אם ללכוד או להעביר את הנחשים. כמו כן, עדיף לפנות למומחה אם מדובר בנחשים מסוימים שעשויים להיות מסוכנים או במקרים מורכבים. כלי הלכידה כמו מקלות, מצלמות אנדוסקופ, והוקים יכולים לשפר את יכולות האיתור והלכידה שלך, אך הם יכולים להיות יעילים רק אם נעשה בהם שימוש נכון.

לפני ניסיון ללכוד נחש, מומלץ ללמוד על סוגי הנחשים השונים שנמצאים באזורך וללמוד את השגרה שלהם וטיפים לזיהוי. בנוסף, התעוררות להבנת התנהגות הנחשים והיכולת לזהות אותה עשויה לעזור לך לצורך התקרבות בטוחה ומועילה.

בכל זאת, יש לזכור שנחשים משמשים תפקיד חשוב בביולוגיה ובאזורי הטבע, ולכן חשוב לטפח לשמור ולהחזירם לאזורים שבהם הם חיים.

speckled rattlesnake, snake, animal-653642.jpg
snake, trimeresus subannulatus, trimeresus-1698057.jpg
animal, reptile, snake-1299380.jpg
snake, animal, green-4157317.jpg
animals, nature, turkey-2994984.jpg