צוות מוסמך
רשות הטבע והגנים
לוכדי נחשים במודיעין
-24 שעות מיידי -
-לא בשבת-
פעולות מיידיות עד להגעת לוכד הנחשים במודיעין
המחשה כיצד נחש נכנס לבית
שלב 1 לפני הגעת לוכד הנחשים במודיעין
ראשית, אין להיבהל או להיכנס לפניקה ,שמרו של קור רוח עד הגעת לוכד הנחשים.
לעולם אל תנסו לגעת, לתפוס או להרוג את הנחש.
פנו את החדר מחיות מחמד, ילדים ואנשים אחרים.
במידת האפשר – סגרו את כל הדלתות והחלונות, השתמשו במגבת כדי לחסום את כל הרווחים מתחת לדלתות.
שלב 2 התנהלות במהלך המתנה ללוכד הנחשים במודיעין
שמרו על קשר עין עם הנחש כמובן ממרחק
במידת האפשר צלמו את הנחש ושמרו בשביל לשלוח ללוכד הנחשים
חייגו אלינו ולא משנה מה השעה ,בשביל זה אנחנו כאן כל חברי הצוות הינם לוכדים מוסמכים רשות הטבע והגנים, כל המוקדניות הינם נשות מקצוע בתחום הזוחלים.
אנחנו נדריך נזהה את סוג הנחש ובמידת הצורך לפי בקשתכם נגיע ללכוד.
שלב 3 פעולות לאחר הגעת לוכד נחשים במודיעין
אנו נעשה כל מאמץ על מנת להגיע מוקדם ככל האפשר נלכוד ונרחיק את הנחש כמובן מבלי לגרום לו לנזק
במידת הצורך נעביר אותו לביה”ח לחיות בר ברמת גן על פי הנחיות ראשות הטבע והגנים
עד שנגיע זכרו להקפיד לשמור על קשר עין
תוכן העניינים (לחץ לפתיחה)
הסבר מקיף על הליך לכידת הנחשים במודיעין והדרכה ללוכדים במודיעין
ניתן להפעיל כתוביות בהמשך המאמר קטעי וידאו נוספים בנושא וגם ג'ימי מקבל הכשה באף
לכידת נחשים במודיעין: בין פרברים ירוקים לחיים עירוניים
מודיעין, עיר צעירה ותוססת במרכז הארץ, משלבת בתוכה קסם של פרברים ירוקים לצד אורח חיים עירוני תוסס. בין שכונות מגורים מטופחות ופארקים רחבים, מתקיים מפגש מרתק בין טבע לאדם. אחד מהמפגשים הללו כולל גם את נוכחותם של נחשים בתוך העיר.
במאמר זה נתמקד בנושא לכידת נחשים במודיעין. נבחן את הדילמות והמורכבות הכרוכות בכך, תוך התחשבות בערכים כמו מסורת, שימור טבע ובטיחות הציבור.
מה נמצא במאמר?
- הצורך בלכידת נחשים במודיעין: נדון בתדירות בה נתגלים נחשים בבתים וברחבי העיר, ונסביר מדוע חשוב להזמין לוכד נחשים מוסמך במקרה כזה.
- תכונותיו של לוכד נחשים מקצועי במודיעין: מהם הכישורים והידע הנדרשים מלוכד נחשים מוסמך בעיר?
- סוגי הנחשים הנפוצים במודיעין: נכיר את המגוון הרחב של נחשים שחיים בעיר, ונסביר מהם המאפיינים הייחודיים של כל אחד מהם.
- דרכי התגוננות מפני נחשים: כיצד ניתן למנוע כניסת נחשים לבית ולחצר, ומה לעשות במקרה של מפגש עם נחש?
- הליך קבלת רישיון לכידת נחשים במודיעין: נפרט את הדרישות והתהליך הנדרשים לקבלת רישיון רשמי.
- טכניקות לכידת נחשים: נסקור את השיטות השונות בהן משתמשים לוכדי נחשים מקצועיים כדי ללכוד נחשים בצורה בטוחה ויעילה.
הזמנת לוכד נחשים במודיעין:
במידה ואתם נתקלים בנחש בביתכם או בסביבתכם, חשוב לפנות מיד ללוכד נחשים מוסמך. לוכד נחשים מקצועי ידע לטפל במצב בצורה בטוחה ויעילה, תוך שמירה על ביטחונכם ועל ביטחון הנחש.
בהמשך המאמר קטעי וידאו נוספים הנושא וגם ג'ימי מקבל הכשה באף
לעיון נוסף – לוכד נחשים בקרית יערים טלזסטון לוכד נחשים במבשרת ציון.לוכדי נחשים במודיעין: בטחון וידע מקצועי בעת מפגש עם נחש
עם בוא הקיץ וסיום תקופת הקור, פעילות הנחשים במודיעין גוברת והסכנה עולה. בתקופה זו, נחשים נוטים להסתובב בחופשיות רבה יותר, ויכולים לחדור בקלות לאזורי מגורים, ואף להיכנס לבתים. על פי נתונים סטטיסטיים, בחודשי הקיץ מתבצעות בממוצע כ-1500 לכידות נחשים בחודש ברחבי הארץ (הנתונים אינם סופיים, אלא הערכה בלבד). נחשי צפע ארצישראלי וזעמן שחור הם הנפוצים ביותר מבין הנחשים הנלכדים.
דרישת החוק בנוגע ללכידת נחשים במודיעין
במקרה שנתקלתם בנחש בשטחכם במודיעין ולא משנה אם זה זעמן מטבעות או פתן שחור, מומלץ לא לנסות להתמודד עצמית עם המצב, ולהעדיף לפנות ללוכד נחשים במודיעין המקצועי בכל נוגע ללכידה, טיפול ושחרור נכון לדרישות החוק. נכון להוראות החוק, הריגה או פגיעה בנחשים נחשבת לעבירה. למעשה, הם מוגנים בחוק הגנת חיות הבר ולעיתים עלולים להידרש לענות בפני רשויות החוק על המעשים שלנו במקרה של עברה על החוק ,לפי החוק רק אדם בעל היתר לכידת נחשים יכול ללכוד ולהשיב לטבע נחשים ,לכן לפני כל ניסיון להתמודד עצמית עם הנחש במודיעין, מומלץ להתקשר למומחים.שירותינו בתחום לכידת הנחשים במודיעין
נכון למומחיותנו בתחום, אנו מספקים שירותי לכידה ופינוי מהירים ויעילים. אנו מכירים היטב את הסוגים השונים של נחשים שנפוצים באזור מודיעין ויכולים לספק פתרונות מותאמים אישית למצבכם. כאחד ממובילי שירותי לכידת הנחשים במודיעין, אנו מבטיחים לספק לכם שירות מקצועי ואמין, תוך הקפדה על בטיחותכם האישית והבעלי חיים שבסביבה. אנו ערוכים ונמצאים בקשר עם מרבית מלוכדי הנחשים בארץ כך שבמידה וחברי הצוות שלנו לא יוכלו להגיע תמיד נדאג שלוכד מוסמך אחר הקרוב אליכם יצור איתכם קשר מיידי להנחות אותכם בפעולות הנכונות ובשעת הצורך לכידה.מניעת הפגיעות והתמודדות תקינה עם הנחשים במודיעין
השימור על בריאות ובטיחות הציבור הוא לעיתים משימה דחופה. הגעת לוכד נחשים במודיעין מקצועי מבטיחה כי כל פעולות הלכידה יתבצעו בהתאם להנחיות ולכללי הביטחון. אנו מבצעים תהליכי הלכידה בדיוק ובזהירות, כך שהנחש לא יאיים על בריאותכם.סדר פעולות חירום במקרה של הכשת נחש במודיעין
במדינת ישראל, קיימים מגוון נחשים, כאשר הצפע ארץ-ישראלי הוא הנפוץ ביותר,ונפוץ גם באזור מודיעין. בכל מקרה הכשה יש לטפל כהכשת נחש ארסי עד לזיהוי מוחלט של איש מקצוע. הנפגע עשוי להציג סימנים כמו שריטות, נפיחות, כאב מקומי, פסים אדומים ועוד.
אם התרחשה הכשה או נשיכה במודיעין, עשה את הצעדים הבאים:
- התקשר למד"א במספר 101 לחיוג לחץ וזעק לעזרה.
- הרחק את הנפגע מהמקום המסוכן.
- אפשר לסייע לו להירגע ולהימנע ממתח.
- הסר תכשיטים ובגדים מהאזור הפגוע.
- תקבע את הגפה הפגועה או האיבר המוכש לגפה בריאה.
- נסה לזהות את סימני ההכשה או הנשיכה, ושחזר את המראה של הנחש אם אפשר.
- אסור לחתוך את מקום ההכשה, למצוץ את הארס, להניח חסם עורקים, לתת לנפגע אוכל או שתייה.
היישום הנכון של הטיפים יכול להקל על תהליך ההתמודדות עם הכשת נחש ולשמור על בריאותו של הנפגע ולהציל חיים.
[הרחבה בנושא הכשת נחשים באתר מגן דוד אדום ,קופת חולים מכבי,ויקירפואה ,doctors ]
חשיבות הזמנת לוכד נחשים במודיעין
מהותו של לוכד הנחשים במודיעין
הפעולות הנדרשות מלוכד
הלוכד צריך תחילה למלא טופס בקשת רישום לקורס לוכדי נחשים לאחר יצירת קשר של ראשות הטבע והגנים עליו לילמוד את המקראה ללימוד עצמי לקראת הקורס עליו להכיר היטב את חוק גנים לאומיים, שמורות טבע, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה וכן את חוק צער בעלי חיים לאחר מעבר מבחן עיוני בהצלחה יזומן המבקש לקורס לוכדי נחשים מעשי המתקיים על פי רוב במוזאון הטבע בתל אביב כמו כן כליו להתעדכן היטב בתקנות החוק –תקנות להגנת חיית הבר וכן בתקנות שמורות הטבע (סדרים והתנהגות) וכן להתעדכן ברשימת ערכי הטבע המוגנים (הכרות בסיסית) ולבדוק ב רשימת הקבצים הרלוונטים באתר רשות הטבע והגנים על עדכונים וחומר נוסף כמו כן הניבחן יקבל הוראות מפורטות מרט"ג על חומר הלימוד נכון לשנת 2023 משך זמן ההמתנה לקורס משעת ההרשמה עומד על שנה וחצי ומעלה. המשך התהליך ואינפורמציה נוספת בהמשך המאמר …וידאו שנועד להקל ולשבור את הקרח ביננו לבין היצור המדהים הזה
חשיבות זיהוי סוג הנחש במודיעין: בין דו-קיום להערכה עמוקה
מודיעין, עיר עתיקה ומרתקת, שזורה בפסיפס של היסטוריה, תרבות וטבע. כחלק בלתי נפרד מהסביבה הטבעית העשירה, נחשים רבים משגשגים ברחבי העיר. זיהוי סוג הנחש נתפס לא רק כחיוני לדו-קיום בטוח, אלא גם כפתח להערכה עמוקה יותר של סודות הטבע המרתקים שמסתתרים בין חומותיה.
הכרת המגוון המרתק של מיני הנחשים במודיעין מהווה צעד משמעותי בביסוס הרמוניה וכבוד בין האדם לטבע. כל מין, עם תכונותיו הייחודיות והתנהגותו המרתקת, מוסיף נדבך חשוב לנרטיב האקולוגי של העיר. מהצפע הארצישראלי החמקמק ועד לזעמן השחור הזריז, מהזעמן מטבעות המנוקד ועד לרב חנק מצוי החזק, יצורים אלו מייצגים יותר מאשר צורה זוחלת; הם חלק בלתי נפרד מרשת החיים המורכבת, ותורמים תפקידים חיוניים לשמירה על האיזון העדין של המערכת האקולוגית במודיעין.
מעבר לחשיבותם האקולוגית, הבנת הנחשים חיונית גם לשמירה על בטיחותם של תושבי העיר ומבקריה. היכולת להבחין בין מינים ארסיים ללא ארסיים, לזהות את בתי הגידול שלהם ולהבין את דפוסי התנהגותם, מאפשרת לאנשים לנווט בעיר בביטחון וזהירות. ידע זה משמש כגשר בין תרבויות ואמונות שונות, ומאפשר הבנה מעמיקה יותר של משמעותם הסמלית של נחשים בדתות, מיתולוגיות ונרטיבים עתיקים. מודעות וחינוך פותחים צוהר להבנה נכונה יותר, מפרקים מיתוסים ותפיסות מוטעות, ומטפחים הערכה עמוקה יותר לתפקידם של נחשים במורשת התרבותית של מודיעין.
לסיכום, זיהוי נחשים במודיעין אינו מסתכם בעובדות ביולוגיות גרידא; הוא מייצג כבוד למורכבות הטבע, הבנה תרבותית עמוקה וניהול אחראי של סביבה ייחודית זו. זוהי הזמנה לחקור, ללמוד ולהתקיים בהרמוניה עם התושבים האניגמטיים הללו, תוך העשרת הנרטיב של העיר בכל פרט זוחל מרתק.
תפוצת נחשים לפי שכונות במודיעין בקווים כלליים
שכונה | צבע נחש | גודל ועובי | סוג הנחש |
---|---|---|---|
כרמיה | חום – ירוק | דק, קטן | זעמן זיתוני – לא ארסי |
מכבים | שחור קטן עד 1 מטר | מגושם יחסית | פתן שחור- ארסי. |
שכונת הציפורים | שחור לסת לבנה | ארוך עובי בינוני | זעמן שחור – לא ארסי |
המגינים | עיגולים שחורים אפורים | בינוני ועובי בינוני | זעמן מטבעות – לא ארסי |
משואה | כיפה אדומה וקולר | עד 70 ס"מ- דק | שלוון קולר- לא ארסי |
בהמשך נפרט יותר על הסוגם והתפוצה שלהם חשוב מאוד להבין שהתפוצה אינה תעודת ביטוח לכלום היא מתבססת רק על ניסיון שמתחשב בבית הגידול היחודי לכל שכונה כמובן שבכל מקום יש צפעים ונחשים ארסיים.
טכניקות ללכידת נחשים במודיעין: בין מומחיות לזהירות
מודיעין, עיר עתיקה ומרתקת, משמשת בית גידול למגוון רחב של מיני נחשים. לכידת נחשים בעיר דורשת מיומנות רבה וזהירות מוקפדת, תוך הבטחת שלומם הן של הנחשים והן של האנשים המעורבים בתהליך. להלן סקירה של מספר טכניקות נפוצות ללכידת נחשים במודיעין:
- לכידת יד:
טכניקה זו מתאימה למינונים קטנים יותר של נחשים ודורשת מיומנות רבה מצד המטפל. לכידת יד נעשית באמצעות אחיזה זהירה של הנחש מאחורי ראשו, תוך שימוש בכפפות מיוחדות ובכלי עזר כמו מלקחי נחש. שיטה זו דורשת שליטה טובה בטכניקות האחיזה כדי למנוע פציעה הן של הנחש והן של המטפל.
- ווים ללכידת נחשים:
ווים אלה, ארוכים ודקים עם עיקול בקצה, משמשים להרמה והובלת נחשים אל תוך מיכלים או שקיות מיוחדות. השימוש בווים מאפשר מרחק בטוח בין המטפל לנחש, ומפחית את הסיכון לפציעה.
- מלכודות:
ניתן להשתמש במגוון מלכודות, כמו מלכודות משפך או לוחות דבק, המוצבות באופן אסטרטגי באזורים בהם נצפים נחשים. מלכודות אלו מאפשרות לכידת נחשים באופן פסיבי, אך חשוב לציין כי הן אינן מתאימות לכל סוגי הנחשים ועלולות לגרום להם לחץ ופגיעה.
- אריזה נכונה:
לאחר לכידת הנחש, חשוב לארוז אותו בצורה נכונה ובטוחה. שימוש בשקיות או מיכלים מיוחדים, המאפשרים זרימת אוויר ומונעים בריחה, חיוני להובלת הנחש למקום שחרורו.
- העברה אנושית:
נחשים שנלכדו מועברים בבטחה אל מחוץ לאזורים מאוכלסים, אל בתי גידול מתאימים שם יוכלו להמשיך לחיות בטבע. חשוב לבצע את ההעברה באופן זהיר ורגיש, תוך התחשבות בצרכיו של הנחש ובשמירה על בריאותו.
- סיוע מקצועי:
במקרים מורכבים או במקרים בהם מדובר בנחשים ארסיים, מומלץ לפנות לצוותי חירום מקצועיים או ללוכדי נחשים מוסמכים. צוותים אלו מאומנים בטיפול בנחשים, ויכולים לבצע את לכידתם והעברתם בצורה בטוחה ויעילה.
חשוב לציין כי לכידת נחשים מחייבת ידע מקצועי נרחב, ניסיון וזהירות רבה. טיפול לא נכון בנחש עלול לסכן הן את בריאותו והן את ביטחון הסביבה. לכן, במקרה של מפגש עם נחש, מומלץ לפנות לצוות מקצועי מוסמך שיבצע את לכידתו והעברתו בצורה נכונה ובהתאם לחוקי הגנת הטבע.
חשוב לציין מחקר הקושר לכידת נחשים ( Snake removal) עם מעמד סוציו אקונומי.
וכד נחשים במודיעין: רישיון עבודה וחשיבותם
במודיעין, כמו גם בירושלים ובערים נוספות ברחבי הארץ, פעילים לוכדי נחשים רבים. חשוב לוודא כי לוכד הנחשים אליו אתם פונים מחזיק ברישיון עבודה תקף, המעיד על עמידתו בתנאים הדרושים ובהכשרתו המקצועית. רישיון עבודה זה מבטיח כי הלוכד עבר הכשרה הולמת, מכיר את חוקי הגנת הטבע ויודע לפעול בצורה בטוחה ואחראית.
מדוע חשוב לוודא שהלוכד מחזיק ברישיון עבודה?
- מקצועיות וידע: רישיון העבודה מעיד על כך שהלוכד עבר הכשרה יסודית, הן תיאורטית והן מעשית, בלכידת נחשים. הכשרה זו כוללת ידע נרחב על מיני הנחשים השונים בארץ, התנהגותם, אופן לכידתם בצורה בטוחה הן עבור הנחש והן עבור האדם, וכן טיפול נכון בנחשים לאחר לכידתם.
- הקפדה על חוקי הגנת הטבע: חוקי הגנת הטבע בישראל קובעים הוראות מפורשות בנוגע ללכידת נחשים. לוכד נחשים מוסמך מודע לחוקים אלו ופועל בהתאם להם, תוך שמירה על שלום הנחשים ועל הסביבה.
- ביטחון: בחירת לוכד נחשים מוסמך מבטיחה כי אתם מקבלים שירות מקצועי ואמין. לוכד מוסמך ידע להתמודד עם כל מצב בצורה בטוחה ויעילה, תוך הקפדה על מינימום סיכון עבורכם ועבור הנחש.
טיפים לבחירת לוכד נחשים מוסמך:
- וודאו שהלוכד מחזיק ברישיון עבודה תקף. ניתן לוודא זאת באתר רשות הטבע והגנים.
- בררו על ניסיונו של הלוכד. שאלו אותו כמה זמן הוא פעיל בתחום, באילו סוגי נחשים הוא נתקל ומהו אחוז ההצלחה שלו בלכידה.
- הקפידו לשאול שאלות. אל תהססו לשאול את הלוכד שאלות בנוגע לשיטות עבודתו, לציוד שלו ולניסיון שלו במקרים דומים.
- קבלו המלצות. פנו לחברים, שכנים או בני משפחה שנתקלו בנחשים בעבר ושאלו אותם על לוכדי נחשים מוסמכים שהם ממליצים עליהם.
זכרו: לכידת נחשים היא משימה מורכבת הדורשת ידע מקצועי וניסיון. בחירת לוכד נחשים מוסמך תבטיח לכם שירות אמין, בטוח ויעיל, תוך שמירה על שלום הנחשים ועל הסביבה.
מחיר לכידת נחש במודיעין : גורמים המשפיעים על העלות
המחיר ללכידת נחש במודיעין משתנה בהתאם למספר גורמים, ביניהם:
מורכבות הלכידה:
- מיקום הנחש: לכידת נחש במקומות קשים להגעה, כמו גגות, חללים צפופים או חורים בקירות, תהיה יקרה יותר מלכידת נחש בשטח פתוח.
- סוג הנחש: לכידת נחשים ארסיים או גדולים עשויה להיות יקרה יותר מלכידת נחשים קטנים או לא ארסיים.
- התנהגות הנחש: נחשים תוקפניים או עוינים עשויים לדרוש זמן ומאמץ רב יותר ללכידה, מה שעלול להשפיע על העלות.
זמן הלכידה:
- שעות היום: לכידת נחש בשעות הלילה או בסופי שבוע עשויה להיות יקרה יותר בשל זמינות נמוכה יותר של לוכדי נחשים.
- משך הלכידה: ככל שלוקח יותר זמן ללכוד את הנחש, כך העלות תהיה גבוהה יותר.
שירותים נוספים:
- הובלת הנחש: במידה והלוכד צריך להוביל את הנחש למרחק רב, ייתכן שיהיה צורך בתשלום נוסף עבור שירות זה.
- טיפול בנזקים: במידה והנחש גרם נזק לרכוש, ייתכן שיהיה צורך בתשלום נוסף עבור תיקון הנזק.
מחיר ממוצע:
המחיר הממוצע ללכידת נחש במודיעין נע בין 500 ל-800 ש"ח. עם זאת, כאמור, המחיר הסופי עשוי להיות גבוה יותר או נמוך יותר בהתאם לגורמים שונים.
טיפים לקבלת הצעת מחיר:
- השוואת מחירים: מומלץ להשוות מחירים בין מספר לוכדי נחשים לפני בחירת אחד מהם.
- קבלת הצעת מחיר בכתב: חשוב לקבל הצעת מחיר בכתב מהלוכד, הכוללת פירוט של כל השירותים הכלולים במחיר.
- שאילת שאלות: אל תהססו לשאול את הלוכד שאלות לגבי ניסיונו, שיטות עבודתו והעלויות הצפויות.
חשוב לציין:
- לכידת נחשים היא פעולה מורכבת הדורשת ידע וניסיון רב.
- אסור לנסות ללכוד נחשים באופן עצמאי, כיוון שמדובר בפעולה מסוכנת העלולה להוביל לפציעה.
- במקרה של מפגש עם נחש, מומלץ לפנות ללוכד נחשים מוסמך.
טבלה לסיכום רכיבי העלות של לכידת נחשים במודיעין
רכיבי העלות | תיאור |
---|---|
דמי התמחות | משקפים את ההכשרה של המומחה, התעודות שלו, והניסיון הפרקטי שלו בזיהוי, לכידה, והזזה של נחשים. |
השקעות טכנולוגיות | כוללות את עלויות הכלים והציוד המתקדם כגון מצלמות לנחשים, מכשירי מעקב, ופחחות, שמשפרים את הדיוק והיעילות של לכידת הנחשים. |
דמי חירום ושעות חוץ משירות | תשלום נוסף לטיפול בשיחות חירום או הספקת פתרונות מחוץ לשעות העבודה הרגילות, בהבנת הדחיפות של מקרי הפגיעה של נחשים. |
מיקום | המחיר מחושב לפי המרחק מהלוכד למקום הלכידה |
פרוטוקולי בטיחות | כוללים את הטכניקות המחמירות על הבטיחות, כולל ציוד הגנה ושיטות תחבורה מאובטחות, המבטיחות את בטיחותם של המקצוענים והציבור. |
חישובים נוספים | נדרשים למצבים מורכבים, פגישות עם מספר נחשים, או מקרים הדורשים טיפול מיוחד, שמשקפים את המורכבות והמאמץ הגבוהים. |
מחירים לדוגמא של לכידות במודיעין
תאריך | שכונה/אזור | מחיר (₪) | סיבת המחיר |
---|---|---|---|
01/03/2023 | מכבים רעות | 950 | כולל עלויות גבוהות של התנגדות בסביבה צפופה וצורך בהשקעה נוספת בלוגיסטיקה והתמחות. |
07/04/2023 | פארק החרגול | 750 | מקרה רגיל של נחש יחיד באזור פתוח במיוחד, הנגישות יחסית נוחה. |
15/05/2023 | פארק יצחק רבין | 850 | נחש בשטח פתוח – בטיפול העיריה |
22/06/2023 | הכרמים | 650 | פגישה עם נחש במרפסת שסיפקה אתגר מיוחד עם צורך בכישורים גבוהים במיוחד לטיפול. |
10/08/2023 | הפארק הרטוב | 850 | נחש נמצא בגן ציבורי בטיפול העיריה בשעות הלילה. |
05/09/2023 | פארק השכנות | 650 | נחש נמצא בחצר מגודרת ודרש עבודה מיוחדת להוצאה בטוחה מהחצר לאזור פתוח. |
12/10/2023 | המכבים | 750 | נחש בתוך מכונת ייבוש. |
18/11/2023 | הנחלים | 1200 | פגישה עם נחש בסמוך למקום מרכזי שדרש איכות ביצועים גבוהה עם מינימום השפעה על הסביבה. |
24/12/2023 | מוריה | 750 | נחש צפע ענק – נלכד יחסית בקלות. |
יומן לכידות במודיעין
מיקום | סוג הנחש | תיאור המקרה ופיתרון |
---|---|---|
דירה קומה שלישית בשכונת המגינים | צפעון ישראלי (אורך כ-80 ס"מ) | דיירים הבחינו בנחש מתפתל מתחת למכונת הכביסה במרפסת. לוכד הנחשים לכד את הנחש בעזרת מקל מיוחד והעביר אותו אל מחוץ לשטח המגורים. |
בית ספר יסודי בשכונת השבטים | זיקית ירוקה (אורך כ-30 ס"מ) | תלמידים הבחינו בזיקית על עץ בחצר בית הספר. לוכד הנחשים לכד את הזיקית בעדינות והחזיר אותה אל סביבתה הטבעית. |
מכולת בשכונת השבטים | חרסית אירופית (אורך כ-1.5 מטר) | בעל המכולת הבחין בנחש גדול מתחת למדפים. לוכד הנחשים לכד את הנחש באמצעות רשת מיוחדת והעביר אותו אל מרכז שיקום חיות בר. |
פארק יער יתיר | נחש מים חלק (אורך כ-60 ס"מ) | מטיילים הבחינו בנחש שוחה בבריכה בפארק. לוכד הנחשים לכד את הנחש בעזרת פינצטה מיוחדת והחזיר אותו אל מקור המים הטבעי שלו. |
בית פרטי בשכונת הציפורים | צפעון מצוי (אורך כ-1 מטר) | בני המשפחה הבחינו בנחש מתחת למיטה בחדר הילדים. לוכד הנחשים לכד את הנחש בזריזות והעביר אותו אל שטח פתוח הרחק מהבית. |
צילום מדהים של צפע ארצישראלי הנפוץ מאוד במודיעין
הסבר מהחנות חובה - לטיפול בפחד מנחשים במודיעין
כמה עובדות על לוכד נחשים במודיעין ושאלות נפוצות
לוכד נחשים - מחיר - כמה עולה להזמין לוכד נחשים במודיעין?
זה תלוי בשעה ביום מורכבות הלכידה ,הסריקה ,והמרחק מהלוכד, בגדול מ 350₪ ועשוי להגיע ל750₪ ומעלה
תוך כמה זמן הלוכד יוכל להגיע ללקוח במודיעין?
המומחים שלנו יוכלו להגיע לכל אזור במודיעין בתוך כ-15 דקות בממוצע לאחר קריאת השירות. ייתכן גם שהם יגיעו אף מהר יותר, בהתאם למקרה ספציפי.
מה המחיר המומלץ לצרכן עבור הזמנת לוכד ?
המחיר עבור לכידת נחש בירושלים יתקבע בהתאם למורכבות הלכידה ולמקום הימצא של הנחש. בדרך כלל, המחירים מתחילים מ-500 ₪ ויכולים להגיע עד 800 ₪, בהתאם לתנאים הספציפיים של כל מקרה.
מה אפשר לעשות לפני ההגעה של לוכד הנחשים?
לפני הגעת לוכד הנחשים, מומלץ לנסות לבדוד את הנחש ולהימנע מהתקרבות אליו. במידה ואפשר, כדאי לצלם את הנחש לצורך תיעוד ומעקב. כמו כן, יש להימנע מניסיון עצמאי לתפס את הנחש, משום שזה עשוי להסתיים בפציעה.
למה חשוב לשים דגש על לוכד נחשים מקצועי?
לוכד נחשים מקצועיים מבינים את המסוכנות הטמונה בתחום ונסמכים על הכלים המתאימים ללכידת הנחשים. הם מסודרים ומיומנים בניהם, והם עוברים הכשרה מקצועית שמכילה את כל הידע הנדרש ללכידה בצורה בטוחה ואמינה.
מה נעשה עם הנחשים לאחר הלכידה?
לאחר הלכידה, הנחשים ישוחררו בטבע למקום הטבעי שלהם. השחרור מתבצע תוך תיאום עם הרשויות הרלוונטיות, כך שיהיה בטוח שהם יחזרו לסביבתם הטבעית בצורה בטוחה.
מה נדרש ללוכד נחשים מקצועי ?
ללוכד נחשים מקצועי יש רישיון עבודה רלוונטי. בהגעתו אליכם, יהיה עליו להציג את הרישיון המתאים (אומנם לא חובה להציג) הרישיון ניתן בסוף קורס לוכדי נחשים
מה נכלל בתהליך של לכידת נחשים במודיעין ?
תהליך לכידת הנחשים כולל מספר שלבים חשובים. המומחה יגיע אליכם במהירות לאחר קריאת השירות. הוא יבדוק את מקום הימצאו של הנחש ויחליט על הפעולה המתאימה. בהתאם לסוג הנחש ולמצבו, המומחה יבצע את הלכידה בצורה המתאימה. לאחר הלכידה, הנחש יועבר לשלב השחרור לטבע, תוך תיאום עם הרשויות הרלוונטיות, כדי ללבן את הסוגיה נדון בנושאים הבאים
ניתן לעיין במחקר הסוקר את השפעת שיחרור הנחשים הנלכדים באוסטרליה על הטבע.
מדוע לבחור בלוכד נחשים במודיעין מקצועי ?
השירות של לוכד נחשים מקצועי חשוב מאוד עבור בטיחותכם ולטובת הנחשים. הלוכדים המקצועיים מבינים את האתגרים המובנים בתחום ומכירים את הדרכים הטובות ביותר ללכוד ולשחרר נחשים באופן בטוח וללא סיכונים.
מהו תהליך רישוי העבודה של לוכד נחשים?
ללוכד נחשים מקצועי יש רישיון עבודה מרשימה שמאשרת את הכשרתו ויכולתו לבצע את המשימות בצורה מקצועית ובטוחה. רישיון זה הוא תעודת עניין בתחום, והוא מצביע על ידע רחב וניסיון מגוון בלכידת נחשים.
איך ניתן להזמין את שירות של לכידת נחש במודיעין?
כדאי להזמין את שירות לוכד נחשים מקצועי , יש ליצור קשר טלפוני עם המומחים שלנו. בשיחה הראשונית, תוכלו לשאול שאלות נוספות, לציין את המצב ולקבוע את הזמן המתאים לכם לקרוא לו. ישנם עיריות שמספקות לוכד נחשים ללא תשלום גם באזורים פרטיים לדוגמא עיריית ראשון לציון אך לצעריינו רוב העיריות מספקות את השירות רק בשטחים עירוניים בלבד (עיין באתר עריית נתניה והתעדכן במוקד העיריה בשעת הצורך) כמובן ניתן לפנות אלינו מכל אזור בארץ ואנו נשתדל להנחות הצורה נכונה (מקורות נוספים עיריית חיפה-מזיקים והדברה,עיריית ראש העין , עיריית בית שמש השירות הויטרינרי- נחשים, עיריית מודיעין-הנחיות לקיץ -התייחסות לנושא הנחשים)
האם ללכידת נחשים יש השלכות משפטיות?
כן, ללכידת נחשים יש השלכות משפטיות. נחשים הם חיות מוגנות על פי החוק בישראל, ולכן אין לפגוע בהם או לשחררם במקום שאינו מתאים למגורם השמירה עליהם. מומלץ לפנות ללוכד נחשים מקצועי שיוכל לבצע את הלכידה באופן חוקי ובטוח.
מה המחיר המומלץ ללקוח עבור הזמנת לוכד נחשים במודיעין ?
בהתאם לנכסים שבהם פועלים לוכדי הנחשים, המחירים עשויים להשתנות. כל פרויקט מקבל הערכה אישית המבוצעת על ידי הלוכדים המקצועיים. אמנם יש לציין שגם המחירים שלו כרוכים בשני גורמים עיקריים: המרחק ממקום הלכידה ובעיקר הזמן הדרוש ללכידה,ומידת הסיכון ללוכד על פי רב לנחשים ללא סיכון (חיות מחמד שברחו) המחיר מתחיל מ-250 ש"ח ולנחשים מהטבע המחיר עשוי להגיע אף ל 800 ש"ח
כיצד ניתן להכין לכידה יעילה לפני הגעת לוכד הנחשים?
צלמו את הנחש במידת האפשר והישארו בקשר עין רציף
על מה עליי להתמקד כשאני בוחר בלוכד נחשים מקצועי ?
כאשר אתם בוחרים בלוכד נחשים מקצועי , חשוב לוודא שהוא בעל היכרות מעמיקה עם המגוון הרחב של סוגי הנחשים הנמצאים באזור. נכון גם לוודא כי הוא רשאי ומורשה לבצע לכידת נחשים על פי החוק המקומי,ניתן לעיין ברשימת לוכדי הנחשים בהיתר באתר רשות הטבע והגנים אך חשוב לציין שלא כל הלוכדים מופיעים הרשימה זו והדבר נתון לשיקול דעתו של הלוכד
מה הגורמים להתרגשות של תושבים במודיעין מנחשים ?
עם תנופת הבנייה האחרונה במודיעין, ניתן לראות שינויים רבים בסביבה. עם השינויים הללו מגיעים אורחים לא צפויים כמו נחשים. נחשים שהוזזו מאזורים הטבעיים שלהם נפגשים כעת עם בני אדם ויציבותם מספיקה ליצור הלם גדול. כאשר מתמודדים עם נחשים בביתכם או בסמוך לו, הכי חשוב לפנות ללוכד נחשים מקצועי כדי לבצע את הלכידה בצורה טובה ובטוחה.
כיצד אני יכול להזמין את השירות של לוכד נחשים?
אם אתם זקוקים לשירות של לוכד נחשים מקצועי , אתם יכולים ליצור עימנו קשר טלפוני במספר 0559788842 ונשתדל להנחות בהתאם
מדריך זיהוי סוגי הנחשים בישראל (ובמודיעין)
צפע מצוי (Daboia palaestinae)
בסביבתנו חי צפע מצוי (Daboia palaestinae) או בלשון העם צפע ארצישראלי, יצור שנחשב לאחד מהנחשים הארסיים ביישובנו. נחש זה, שאורך גופו יכול להגיע לכ-140 ס"מ (ברוב המקרים פחות), מוכר בקו עקלתון על גבו, הוא מאופיין בראש רחב המייצר צורת משולש, כשהקשקשים על ראשו דומים לקשקשים בגופו, ולא קיימים לו קשקשי מגן בראש. האישונים שלו מונחים מעל הראש. לוכד נחשים במודיעין יזהה באופן מיידי נחש זה. בנושא הביולוגיה וההתנהגות, הצפע מצוי הוא מהמינים הנפוצים ביותר בבתי הגידול באזור הים התיכוני. הוא מאחלס מגוון של בתי גידול, כולל בתי גידול חוליים. הוא נפוץ במיוחד סביב מקומות מגורי האדם. פעילותו בקיץ נמשכת בעיקר בשעות הלילה, אך בעונות המעבר פעיל גם בשעות היום. הוא פעיל גם בקרקע, אך יכול לטפס גם על עצים, שיחים וגדרות, ולעיתים אף חודר לבתי דירה. מאכלו כולל מגוון רחב של מכרסמים, ציפורים, לטאות ונחשים. בחודשי יולי עד אוגוסט, הוא מטיל עד 30 ביצים המודבקות זו לזו. נקודת הבקיעה היא במהלך ספטמבר. הצפע מצוי נפוץ בישראל במקו מבאר-שבע בדרום ועד לגבול הלבנון בצפון, למעט במדבר יהודה. לעיתים נתפס בתחומי יישובים שנמצאים מחוץ למפת התפוצה המתוארת. לצפע מצוי מספר תכונות מסוכנות לאדם. יחד עם אורך גופו, הוא גם נחשב לכבד מבין הנחשים הארסיים. ראשו הרחב, המייצר צורת משולש, וצורת המשולש היא תו חשוב בזיהויו. קשקשי הראש דומים לאלו הנמצאים בגופו, ואין לו קשקשי מגן בראש. האישונים שלו מונחים מעל הראש. בסיכון לאדם, הצפע מוגדר כמסוכן מאוד. במקרים של הקשה, חשוב לפנות למומחים מיידית על מנת לקבל טיפול מהיר ואפקטיבי. הבנה מדויקת של המאפיינים שלו וההתנהגות שלו יכולה להקל על תהליך זיהויו והתמודדות נכונה עם מצבי פגיעה.
צפע חרמון (Montivipera bornmuelleri)
באזור הר החרמון בישראל, ישנו מין נוספת של צפע הנקרא צפע חרמון (Montivipera bornmuelleri). הצפע הזה מתאפיין במאפיינים מסוימים שחשוב להכיר. לוכד נחשים במודיעין יזהה בקלות אף על פי שלא נפוץ באזור. אורך גופו של הצפע חרמון הוא עד כ-80 ס"מ. הוא מייצג נחש בעל גוון גוף חום או סגלגל, ועל אורך הגב ישנה שורה של כתמים כהים, אך הם לרוב אינם יוצרים את המראה העקלתון המכריע את הצפע המצוי. הראש שלו משולש ורחב מהצוואר, והאישונים מאונכים. יש לו קשקשים מעל העיניים שבולטים ויוצרים מעין "גבה" שחופה על העין. הקשקשים שעל הראש דומים לאלו שעל הגוף, ואין לו קשקשי מגן בראש. בנושא הביולוגיה וההתנהגות, הצפע חרמון מתאכלס בבתי גידול סלעיים וחורש בסביבה אלפינית. הוא פעיל בשעות היום ותזונתו כוללת מכרסמים ולטאות. מהלך חייו שונה מהצפע המצוי, שכן הצפע חרמון משריץ ולדות חיים. בחודשי אוגוסט עד ספטמבר, הוא משריץ עד 21 ולדות. הצפע חרמון נפוץ בארץ רק בהר החרמון, ואף על פי זאת חשוב להכיר ולהבין את המאפיינים שלו. מאפייניו המיוחדים והחשובים לזיהויו כוללים את הגוף השונה, הכתמים הכהים הנמצאים על הגב, והקשקשים הבולטים מעל העיניים. יחד עם אורך הגוף, אזור ההיתקלות גם משמש אמצעי זיהוי. אם יתרחש פגיעה מצפע חרמון, חשוב לפנות למומחים מיידית על מנת לקבל טיפול מהיר ואיבוד זמן מינימלי.
שפיפון (Pseudocerastes fieldi)
בישראל, ישנו מין נחש הנקרא שפיפון (Pseudocerastes fieldi). הוא מהווה את חלק ממגוון הנחשים בארץ וכדאי להכיר במאפייניו המזהים.
לוכד נחשים במודיעין צריך לדעת להתנהל בקלות עם נחש זה.
אורך גופו של השפיפון הבוגר הוא עד כ-90 ס"מ, ובכלליותו הוא נחש עבה ומגושם. גוון הגוף נע בין חום לאפור, ועל אורך הגוף ניתן למצוא כתמים מלבניים, לא סדורים, הכהים יותר מהגוון הכללי של הגוף. ישנו כתם חום בצדי הראש שנמשך לאחור וכולל בתוכו את העין. מעל העיניים יש זוג קרניים המצופות בקשקשים קטנים. הראש שלו רחב במימדים יחסיים לצוואר, והאישונים מאונכים.
בנוגע לביולוגיה והתנהגות, השפיפון הוא נחש איטי ומגושם שמשתמש בזחילה נחשונית, זחילה לוליינית ובפעמים נדירות גם בזחילה קווית. פעילותו ברובה היא לילית, ובימים קרירים הוא גם תוקף את הטרף בשעות היום. כאשר מוטרד או מרגיש מאוים, הוא משמיע קולות נשיפה רמים על ידי נשיפת אוויר. הציד של הטרף כולל זחילה וחיפוש אקטיבי, כמו גם מארב בנקודות אסטרטגיות, כמו פתחי מחילות של מכרסמים. בנעוריו, הוא ניזון בעיקר מלטאות, והבוגרים ניזונים ממכרסמים וציפורים. בחודשים אוגוסט וספטמבר, הוא מטיל עד 20 ביצים, והביצים בוקעות כחודש לאחר ההטלה.
השפיפון מאכלס קרקעות מישוריות וערוצי נחל אכזב במרכז ובדרום-מערב הנגב. אם נתקלתם בשפיפון או נפגעתם ממנו, חשוב לפנות למומחים במהירות על מנת לקבל את הטיפול המתאים ולהבין איך להתמודד בצורה הנכונה עם המצב. קרדיט צילום - דוד דוד האדיר
אפעה מגוון (Echis coloratus)
האפעה הוא נחש מחוספס בעל אורך גוף שעשוי להגיע עד כ-90 ס"מ. גווני הגוף שלה משתנים ומתאימים לסביבת החיים שלה. כתמים לא אחידים משתרעים על אורך הגב, הם בהירים מהצבע הכללי של הגוף. הראש של האפעה הוא רחב במיוחד ביחס לצוואר, והקשקשים הנמצאים מעל העינים דומים לאלה הנמצאים על הגוף. יש לציין שאין לו קשקשי מגן ראש. אישוניו מאונכים והלשון צבעה ורוד. לוכד נחשים שנותן שירות באזור מודיעין יזהה וילכוד בקלות נחש זה עף על פי שלא נפוץ באזור. מבחינה ביולוגית ותנהגותית, האפעה מאכלסת מגוון רחב של בתי גידול באזורים מדבריים. הפעילות שלה ברובה היא לילית. היא יכולה לטפס על צמחיה ולזחול בצורה ניכרת בסוגיו. התזונה שלה כוללת ציפורים, לטאות, מכרסמים, פרוקי רגליים וגם קרפדות. כאשר האפעה מתגוננת במקום מסוים, היא משמיעה קולות ייחודיים הנוצרים מחיכוך הקשקשים. האפעה מטילה ביצים בחודש אוגוסט, ובטטולה יכולה להטיל עד עשר ביצים. הביצים מודבקות למצע ההטלה. אפעה זו נמצאת במגוון אזורים בישראל, כולל הרי אילת, מרכז ודרום הנגב, בקעת ים המלח, מדבר יהודה ובקעת הירדן צפונה עד לגלבוע. חשוב לציין כי מדובר במין ארסי, ולכן יש להימנע ממגע ובמידת הצורך אם היתה הקשה להתפנות למיון באופן מיידי קרדיט צילום - דוד דוד
עכן קטן (Cerastes vipera)
"עכן קטן (Cerastes vipera)", הידוע גם בשמות "עכן המצוי" או "נחש קרן", הוא נחש משפחת העכנים, הנפוץ בישראל. בגודלו, העכן קטן יכול להגיע לאורך של עד כ-30 ס"מ. הגוף של העכן קטן עבה ומחוספס, וצבעו חום בהיר עם כתמים כהים ובלתי מסדרים על הגב. הראש שלו רחב מהצוואר, ועליו מסודרים קשקשים שהם דומים לאלו שנמצאים על הגוף. בניגוד לחלק מהנחשים, לעכן קטן אין קשקשי מגן על הראש. הזוג הקשקשים הקדמיים שלו מאונכים. מין אהוב על לוכד נחשים במודיעין אפילו שלא נפוץ באזור,מומלץ להתרחק מסוג זה. העכן קטן מאכלס בצפיפות גבוהה בתי גידול חוליים. הוא פעיל בעיקר בשעות הדמדומים ובלילה, והוא מאתר את הטרף שלו בעזרת זחילה לוליינית על פני החול. העכן מחפש לטאות פעילות גם במחילותיהן בשעות היום, ולעיתים גם באמצעות התחפרות בחול ומארב ללטאות הפעילות על פני השטח. התזונה של העכן קטן כוללת בעיקר לטאות, ולעיתים גם מזון נוסף. כאשר הוא מתפתל במקום, הוא משמיע קולות מיוחדים הנוצרים מחיכוך הקשקשים שלו. בעת ההטלה, העכן קטן מניח ביצים בעלות קליפה רכה , והטלה יכולה להכיל שני ביצים. התפוצה של המינים בישראל נמצאת בבתי גידול חוליים בצפון-מערב הנגב. חשוב לציין כי העכן קטן הוא נחש ארסי, ומגע עלול להיות מסוכן לאדם. קרדיט צילום Kristof Zyskowski & Yulia Bereshpolova
עכן חרטומים (Cerastes cerastes)
"עכן חרטומים (cerastes Cerastes)", הידוע גם בשם "נחש הקרנים" או "חרטומן", הוא נחש משפחת העכנים המצוי בישראל. בגודלו, העכן חרטומים יכול להגיע לאורך של עד כ-80 ס"מ. הגוף של העכן חרטומים עבה ומאוד, וצבעו יכול להיות אפור או תכול. על גבו נראים כתמים חומים גדולים הנמשכים מהצוואר ועד לזנב. בכל אחד מצדי הראש יש פס חום עדין החוצה את העין. הראש גדול ורחב מאוד ביחס לצוואר. הזוג הקשקשים הקדמיים שבראשו דומים לאלו שנמצאים על הגוף, וכמו בגוף, אין לראש קשקשי מגן. לוכדים במודיעין מעריצים של הנחש הזה אף על פי שלא נפוץ כל כך באזור. נחש חרטומים מאכלס חוליות ומשטחי לס הסמוכים אליהן. הוא פעיל בעיקר בשעות הלילה, אך בעונות מעבר ניתן למצוא את הנחש חרטומים מחופר בחול בצמוד למחילה או למחסה גם בשעות בין הערביים. חיפוש המזון יכול להיות אקטיבי ומתבצע תוך זחילה לוליינית על החול או באמצעות התחפרות בחול ומארב לטרף. התזונה שלו כוללת בעיקר מכרסמים ומלטאות. לעכן חרטומים ייש מעל כל עין קרן גדולה ומרשימה הנבנית מקשקש מוארך בודד, מה שהופך אותו למין שני בעל קרניים. בהטלה, הוא מטיל עד 20 ביצים, והן בוקעות כחודשיים לאחר ההטלה. חשוב לציין כי עכן חרטומים הוא גם הוא נחש ארסי, והנגיעה עימו עשויה להיות מסוכנת לאדם.
עכן גדול (Cerastes gasperettii)
"עכן גדול (Cerastes gasperettii)", הוא נחש שנפוץ בישראל ונצפה במיוחד באזורי החול והערבה. בגודלו, העכן גדול עשוי להגיע לאורך של עד כ-90 ס"מ. גוון גופו של העכן גדול יכול להיות צהבהב, אפור או כתמתם, ומעל גבו מתפרצים כתמים לא אחידים בגוון כהה המשתרעים מאותו צבע של הגוף. על אחד מצדי הראש מעל העין יש כתם תכול שנמשך אחורה, ומתחתיו נמצא כתם חום. הראש של העכן גדול רחב מאוד ביחס לצוואר. הקשקשים שעל הראש דומים לאלו שעל הגוף, ואין לראש קשקשי מגן. הנחש הגדול הוא נחש קרקעי המאכלס בתי גידול חוליים, והוא פעיל בעיקר בשעות הלילה, כשפעילותו מתחילה כבר בשעות הדמדומים. הוא מאתר את הטרף בעזרת זחילה לוליינית על פני החול וחיפוש אקטיבי, או באמצעות התחפרות ומארב. תפרטי התזונה שלו כוללים בעיקר מכרסמים וזוחלים, אך ישנן תצפיות גם של טריפת ציפורים. לוכד נחשים במודיעין יספק בשמחה מידע על מין זה. הביצים של העכן הגדול מוטלות בחודשים יוני ויולי, והן בוקעות כחודשיים לאחר ההטלה. בכל הטלה, יכול להיות מעלה עד 20 ביצים. הזהירות מפניו מומלצת, משום שגם הוא נחש ארסי, והתקשורת עימו עשויה להיות מסוכנת לאדם.
צפעון שחור (Atractaspis engaddensis)
"צפעון שחור (Atractaspis engaddensis)", הידוע גם בשם "שרף עין גדי", הוא נחש מבריק ושחור המצוי באזורים המדבריים ובקרבת מדברים בישראל. בגודלו, הצפעון שחור עשוי להגיע לאורך של עד כ-85 ס"מ. הצפעון שחור צבעו שחור מבריק, ולפני התנשלותו הוא משנה צבעו לאפור דהוי. ראשו דק ואינו רחב מהצוואר. חרטומו קצר וחרוטי, והלסת העליונה מכסה את התחתונה, פיו גחוני, והאישונים עגולים. לוכד נחשים במודיעין עשוי להזהיר מאוד לא להתקרב לסוג זה. הצפעון שחור הוא נחש קרקעי המצוי בבתי גידול מדבריים ובסביבות המדבר. פעילותו מתחילה לאחר שקיעת השמש ומתמשכת לתוך הלילה. התזונה שלו כוללת בעיקר לטאות. ביציו מוטלות בין חודשי ספטמבר ועד אוקטובר, ובכל הטלה עשויות להיות שתיים או שלוש ביצים. הביצים בוקעות כשלושה חודשים לאחר ההטלה. הצפעון שחור הוא נחש ארסי, והיתקלות עימו עלולה להיות סכנה לאדם. לכן, מומלץ להימנע מהתקרבות אליו.
פתן שחור (Walterinnesia aegyptia)
"פתן שחור (Walterinnesia aegyptia)", הוא נחש מגושם ועבה הנמצא בנגב, הערבה, בקעת ים המלח ובמורדות הרי ירושלים המזרחיים בישראל. אורכו של הנחש עשוי להגיע לעד כ-125 ס"מ. מין שמפחד מלוכד נחשים במודיעין,רק יראה אותנו יברח (סתם כותב מרוב שיעמום ספרו לי אם מטריד אתכם). הפתן השחור הוא נחש עבה, מבריק וחלק בצבע שחור, ולפני התנשלותו הוא משנה צבעו לאפור דהוי. הגחון שלו אפור ומבריק. המגנים התחתיים של הזנב מפוצלים בחלקם. הראש כמעט אינו נבדל בעוביו מהצוואר. האישונים עגולים. בקדמת הלסת העליונה נמצאות שיני ארס קצרות המקובעות. הפתן השחור הוא נחש איטי ומגושם שפעילותו העיקרית היא לילית. תפריט התזונה שלו כולל בעיקר קרפדות וזוחלים, והוא אינו בוחל באכילת פגרים. כאשר הוא מתגונן, הוא מתנפח ונושף על ידי הכנסת והוצאת אוויר. הביצים שלו מוטלות בין חודשי יולי לאוגוסט, ובכל הטלה יכול להיות עד 20 ביצים. הביצים בוקעות עד חודשיים לאחר ההטלה. הפתן השחור הוא נחש ארסי ועשוי להוות סכנה לאדם. לכן, מומלץ להימנע מהתקרבות אליו. קרדיט צילום Harold van der Ploeg
עין חתול חברבר (Telescopus fallax)
"עין חתול חברבר (Telescopus fallax)", הוא נחש קטן שנמצא במגוון מקומות בישראל, מצפון הנגב ועד לגבול הלבנון. אורכו של הנחש עשוי להגיע לעד כ-80 ס"מ. נחש נפוץ באזורינו, לוכד נחשים במודיעין בשמחה ילכוד 10 כאלה. גוון הגוף של עין החתול יכול להיות חום או אפור. לאורך הגב, ניתן למצוא שורה של כתמים כהים בצורת מטבעות. נמצאים גם משני צדי הגוף שורות של כתמים כהים מוארכים .הראש רחב מהצוואר ונבדל בצבעו האפור מצבע הגוף, והאישונים מאונכים. עין החתול פועל בעיקר בלילה ולמרות כי יש לו יכולת טיפוס טובה, הוא מזוהה בעיקר בפעילות קרקעית וזחילה איטית. תפריט התזונה שלו כולל בעיקר לטאות, כמו שממיות ונחשים, וככל הנראה גם פרוקי רגליים. הביצים שלו מוטלות בחודשי יוני ויולי, ובכל הטלה ניתן למצוא בין 4-7 ביצים. הביצים בוקעות בחודשי ספטמבר עד אוקטובר. עין החתול אינו מהווה סיכון לאדם, והוא נחש תת-ארסי.
ארבע קו מובהק (Psammophis schokari)
"ארבע קו מובהק (Psammophis schokari)
אורך בוגר: עד כ-120 ס“מ.
תיאור: הנחש המין 'ארבע קו מובהק' הוא נחש דק עם מבנה גוף מוצק. תכונותיו משתנות בהתאם למקום מגוריו, החל מצפון ישראל ועד דרום הארץ. ניתן למצוא ארבעה פסי צבע כהה באורך הגב, על רקע בהיר. באזור צידי הראש יש כתם מוארך שמכיל בתוכו גם את העין. הראש צר ומוארך, והעיניים גדולות ומרשימות, עם האישונים מרובעים.
לוכד נחשים במודיעין עובר הכשרה מיוחדת למין זה היות והוא מהיר מאוד.
ביולוגיה והתנהגות: הנחש 'ארבע קו מובהק' הוא נחש זריז, הפועל במהלך היום ולעיתים גם בלילה. הוא מאכלס מגוון רחב של בתי גידול באזור הים התיכון. בשעות היום ניתן למצוא אותו פעיל במיוחד על הקרקע, והוא עשוי לטפס על עצים, שיחים וגדרות. התזונה שלו מכילה פרטים מגוונים מגוונים כמו דגים, ציפורים, חרקים ונחשים. הנחש 'ארבע קו מובהק' מסוגל לאתר את הטרף בעזרת חוש הראייה המפותח שלו, ולאחר מציאתו הוא משתמש בכישוריו הגופניים כדי לרדוף וללכוד.
בתחום ההתרבות שלו,הוא מטיל בכל פעם מספר ביצים, שהן מוטלות בין חודשי יוני ואוגוסט. כמות הביצים בכל הטלה עשויה להגיע עד 10-6 ביצים.
תפוצה בישראל: הנחש 'ארבע קו מובהק' מצוי בכל אזורי ישראל, החל מאילת ועד הרמון.
סכנה לאדם: הנחש 'ארבע קו מובהק' הוא תת ארסי ואינו מסוכן לאדם
תלום קשקשים מצוי (Malpolon insignitus)
תלום קשקשים מצוי (Malpolon insignitus)
אורך בוגר: עד כ-210 ס“מ.
תיאור: המין 'תלום קשקשים מצוי' הוא נחש גדול ומרשים. במבט על פרטים בוגרים, ניתן לראות שהגב צבוע בגוון חום אחיד, ולעיתים מצוי כתום אדמדם באזור העורף והראש. בהתבגרותם של פרטים צעירים, הגב מנוקד בכתמים כהים ובהיר הפזורים לסירוגין. המגנים הממוקמים מעל העין בראש הם בולטים ויוצרים מבנה המזכיר 'גבות'. העיניים גדולות והאישונים עגולים. סימן ההיכר המיוחד של המין הוא 'תלם', המשונה הממוקם במרכז כל אחד מקשקשי הגוף ומשמש לזיהוי נשלים מסוג זה בשדה.
ביולוגיה והתנהגות: התלום קשקשים מצוי הוא נחש זריז שמאכלס בתי גידול מגוונים באזור הים התיכון. הפעילות היומית שלו נראית במיוחד, והוא מציג יכולת טיפוס מעולה. לעיתים נראה אותו על גדרות, שיחים ועצים. התזונה שלו כוללת ציפורים, לטאות, נחשים ומכרסמים. הנחש 'תלום קשקשים מצוי' משתמש בחוש הראייה המפותח שלו כדי לאתר את הטרף, ומסתמך על מהירותו וכישוריו הגופניים כדי ללכוד אותו.
לוכד נחשים במודיעין מאוד מחבב מין זה.
בתקופת תחום ההתרבות, הוא מטיל בכל פעם מספר ביצים, אשר מונחות בתוך תלמים באדמה. הביצים נמצאות בין חודשי יולי ואוגוסט. מספר הביצים בכל הטלה עשוי להגיע עד 18-4 ביצים.
תפוצה בישראל: התלום קשקשים מצוי פועל בכל האזורים הים-תיכוניים של ישראל, החל ממקו באר-שבע וצפונה ועד האזורים החוליים מיוצבים נצפים.
סכנה לאדם: התלום קשקשים מצוי הוא נחש תת-ארסי, ולמרות שנשיכתו יכולה לגרום לתופעות מקומיות משמעותיות, הוא אינו מהווה סיכון משמעותי לאדם.
חנק (Eryx jaculus)
אורך בוגר: עד כ80- ס“מ.
תיאור: נחש עבה ומגושם בעל זנב קצר אשר קצהו דמוי גדם. הראש והצוואר דקים מעוביו של הגוף.
הלסת העליונה חופה על התחתונה ומסייעת בהתחפרות בקרקע. הקשקשים שעל הגוף קטנים וחלקים.
מגני הבטן צרים. מגני הראש גדולים רק במעט מקשקשי הגוף. העיניים קטנות והאישונים מאונכים. הגוון
והדגם על הגוף שונים מאוד בין הפרטים בהתאמה לבית הגידול.
לוכד נחשים במודיעין מאוהב בנחש זה עד עימקי נשמתו ,הוא משמש תפקיד חשוב בטבע.
ביולוגיה והתנהגות: נחש קרקעי המאכלס מגוון רחב של בתי גידול בסביבה הים תיכונית. הפעילות
מתחילה בשעות הדמדומים ונמשכת אל תוך הלילה. בבתי גידול שבהם הקרקע מאפשרת זאת, צד את
טרפו גם ממארב, בעודו מחופר ורק חרטומו ועיניו בולטים מן החול. התזונה כוללת מכרסמים ולטאות.
הוא כורך את עצמו סביב הטרף עד שחונק אותו למוות. בחודשים אוקטובר ונובמבר משריצות הנקבות
ולדות חיים. בכל השרצה 8-4 ולדות.
תפוצה בישראל: נחש נפוץ המאכלס מגוון בתי גידול מצפון הנגב ועד לחרמון.
סכנה לאדם: לא ארסי.
נחש מים (Natrix tessellata)
אורך בוגר: עד כ100- ס“מ.
תיאור: נחש בעל גוון גוף ירקרק, חום או שחור. על הגב כתמים שחורים רבים הפזורים לסירוגין בדומה
ללוח שחמט. הבטן בצבע צהוב או כתום ומכוסה כתמים שחורים בלתי סדורים. האישונים גדולים ועגולים.
ביולוגיה והתנהגות: נחש הפעיל הן ביום והן בלילה. מאכלס סביבת בריכות טבעיות ומלאכותיות אך יכול
להימצא גם הרחק מהן. התזונה מתבססת בעיקר על דו-חיים דוגמת צפרדעים וקרפדות (כולל ראשנים),
דגים ולעיתים אף זוחלים, מכרסמים וציפורים. הביצים מוטלות במהלך חודש יולי. בכל הטלה 30-10
ביצים הבוקעות בתחילת חודש ספטמבר.
לוכד נחשים במודיעין לא אוהבים את הסוג הזה .
לוכדים רבים אינם אוהבים נחש זה וטוענים שהוא גורם לסירחון .
תפוצה בישראל: מאכלס מגוון רחב של בתי גידול ים תיכונים מצפון הנגב ועד לחרמון, נמצא לעיתים
בצפיפות גבוהה מאוד בסמוך למקווי מים.
סכנה לאדם: לא ארסי.
זעמן שחור (Dolichophis jugularis)
אורך בוגר: עד כ250- ס“מ.
תיאור: זעמן גדול ומבריק המשנה את מראהו במהלך חייו. בעת בקיעתם גופם בגוון חום בהיר ועליו
פזורים באופן בלתי סדור כתמים כהים ולבנים. עם ההתבגרות מתכהה הצבע הכללי של הגוף וצבע הנחש, לוכד נחשים במודיעין יזהה אותו בקלות.
הופך שחור אחיד, למעט הלסת התחתונה אשר נשארת בהירה. האישונים עגולים.
ביולוגיה והתנהגות: נחש נפוץ מאוד המאכלס בתי גידול מגוונים בסביבה ים תיכונית. נחש זריז הפעיל
בשעות היום ורק לעיתים נצפה מחוץ למחסה בלילה. התזונה מורכבת מחולייתנים דוגמת מכרסמים,
ציפורים, לטאות ונחשים. הביצים מוטלות בין החודשים יוני לאוגוסט, בכל הטלה עד 14 ביצים והן בוקעות
כחודשיים לאחר ההטלה.
נחש מאוד נפוץ ומצוי מאוד בלכידות.
תפוצה בישראל: מקו באר שבע בדרום, צפונה עד לגבול הלבנון. נמצא בצפיפות גדולה באזורים חקלאיים
המספקים לו מזון רב ומחסות. לעיתים נמצא במקומות יישוב אף מחוץ לאזורי התפוצה המתוארים.
סכנה לאדם: לא ארסי.
זעמן זיתני (Platyceps collaris/Platyceps rubriceps)
אורך בוגר: עד כ110- ס“מ.
תיאור: נחש דק ועדין. גוון הגוף ירקרק, חום או אפרפר אחיד לאורך מרבית הגוף, למעט הראש שצבעו
כתום חלוד או חום. על העורף יש לפחות כתם אחד שחור דמוי קולר התחום בצבע לבן. השליש הקדמי
של הגוף מעוטר בכתמים כהים בודדים התחומים בצבע לבן. הלסתות בצבע לבן. פס שחור דק נמשך מכל
נחיר עד לבסיס הלסת. האישונים עגולים.
לוכד נחשים במודיעין יטפל במסירות בנחש.
ביולוגיה והתנהגות: נחש נפוץ מאוד המאכלס מגוון בתי גידול בסביבה הים תיכונית. פעיל יום על הקרקע
כמו גם על עצים ועל שיחים. התזונה כוללת בעיקר לטאות. פרטים צעירים ניזונים אף מפרוקי רגליים.
נחש זריז הצד את טרפו תוך מרדף. בין החודשים יוני לאוגוסט מטילה הנקבה 5-3 ביצים אשר בוקעות
כחודשיים לאחר מכן.
תפוצה בישראל: נחש נפוץ המאכלס את כל מגוון בתי הגידול בסביבה הים תיכונית, מצפון הנגב ועד
למרומי החרמון.
סכנה לאדם: לא ארסי
זעמן מטבעות (Hemorrhois nummifer)
אורך בוגר: עד כ125- ס“מ.
תיאור: זעמן בינוני בעל גוון גוף אפור מבריק. לאורך מרכז הגב שורה של כתמים כהים עגולים או בצורת
צלב, המתחילים בעורף ומסתיימים בבסיס הזנב. מבסיס הזנב מתאחים הכתמים לכדי פס רציף. בכל צד
של הגוף, במרווחים שבין כתמי הגב, מופיעה שורה של כתמים עגולים קטנים. האישונים עגולים.
ביולוגיה והתנהגות: נחש בעל יכולת טיפוס מרשימה על צמחייה ועל קירות אבן. חודר לעיתים גם
למשכנות אדם בקומות גבוהות. הפעילות מתחילה עם הדמדומים ונמשכת אל תוך הלילה. ניתן למצוא
זעמני מטבעות פעילים גם בימות החורף. התזונה כוללת ציפורים, מכרסמים, עטלפים, לטאות ונחשים,
כולל נחשים ארסיים דוגמת הצפע. הנקבה מטילה 12-5 ביצים בחודש אוגוסט. פרטים צעירים נראים החל מתחילת חודש אוקטובר.
לוכד נחשים במודיעין יזהה את ההבדל בינו לצפע שילחו תמונה ונעזור.
תפוצה בישראל: נחש נפוץ המאכלס מגוון רחב של בתי גידול למעט חולות נודדים, מצפון הנגב ועד
לחרמון.
סכנה לאדם: לא ארסי. קרדיט צילום: אלון גרנות
מטבעון (Spalerosophis diadema)
אורך בוגר: עד כ150- ס“מ.
תיאור: הנחש המדברי הארוך בישראל. גוון הגוף חום, צהבהב או כתום. לאורך הגב שורה של כתמים
חומים דמויי מטבעות או צלבים, ובצדי הגוף שורה של כתמים קטנים יותר. הגחון בהיר. הראש רחב
מהצוואר ונבדל ממנו. בין העיניים מופיע לרוב פס רוחבי בצבע חום. העיניים גדולות והאישונים עגולים.
ביולוגיה והתנהגות: נחש המאכלס מגוון רחב של בתי גידול מדבריים בישראל. בחודשי הקיץ עיקר
הפעילות מתרחשת בשעות אחר הצוהריים המאוחרות והלילה, אך בימים חמימים בעונת החורף ניתן
לוכדים במודיעין אוהבים אותו.
להיתקל בפרטים פעילים גם בשעות היום. למטבעון יכולת טיפוס טובה על עצים ושיחים, אך עיקר
פעילותו קרקעית. התזונה כוללת לטאות, מכרסמים וציפורים. ההטלות מתרחשות בין החודשים יולי
לאוקטובר, עד 17 ביצים בתטולה. לעיתים נקבה מטילה יותר ממחזור אחד בעונה. הצעירים נצפים החל
מחודש אוגוסט.
תפוצה בישראל: נגב, ערבה, כיכר ים המלח, דרום הבקעה וחולות דרום מישור החוף צפונה עד חולון.
סכנה לאדם: לא ארסי קרדיט צילום :SuperJew מתוך ספרית ויקיפדיה
נחשיל מצוי ונחשיל חד-ראש (Rhinotyphlops simoni/Typhlops vermicularis)
אורך בוגר: עד כ40- ס“מ.
תיאור: בסוג מתוארים שני מינים מישראל )נחשיל מצוי ונחשיל חד-ראש(. נחשים דקים ועדינים מאוד.
הגוף מבריק וצבעו ורוד, חום או שחור. ההמראה הכללי מזכיר תולעת גשם )”שלשול“(. העיניים קטנות
מאוד וניכרות בעיקר במין נחשיל מצוי.
לוכד נחשים במודיעין יסביר שזה לא תולעת אלא נחש.
ביולוגיה והתנהגות: נחש המבלה חלק נכבד מחייו תחת מחסות. בתקופת החורף והאביב נצפה תחת גזעי
עצים, אבנים וחפצים נוספים המונחים על פני הקרקע. מאכלס מגוון רחב של בתי גידול, כולל חולות.
הפעילות קרקעית ועיקרה בשעות הלילה. נצפה כשהוא חוצה כבישים או חודר לגינות ולבתים. התזונה
כוללת בעיקר טרמיטים ונמלים על שלבי גלגולם השונים. ההזדווגות מתרחשת באביב. בישראל נצפו
נקבות עם 3 ביצים בבטנן, ובאירופה נרשמו תצפיות בנקבות המטילות עד 8 ביצים בתטולה.
תפוצה בישראל: התפוצה של המינים שונה, אך בכל מקום בישראל ניתן למצוא לפחות מין אחד.
סכנה לאדם: לא ארסי. קרדיט צילום Lennart Hudel
קמטן (Pseudopus apodus)
אורך בוגר: עד כ120- ס“מ.
תיאור: לטאה גדולה חסרת רגליים. גוון הבוגרים חום כהה אחיד, הפרטים הצעירים בהירים ועל גופם
פזורים כתמים חומים רוחביים בלתי סדורים. קמט עמוק ובולט נמתח בכל אחד מצדי הגוף מפתח האוזן
ועד לבסיס הזנב. מבנה העור קשיח ומתוח.
לוכד נחשים במודיעין ידריך מה ההבדל בינו ללטאה.
ביולוגיה והתנהגות: מצוי בכל בתי הגידול בסביבה הים תיכונית. פעיל יום בעיקר על הקרקע. מעת
לעת מטפס על שיחים ועצים. לקמטן לסתות חזקות מאוד המאפשרות לו לפצח חלזונות, מרכיב חשוב
בתפריטו. נוסף לחסרי חוליות כוללת התזונה גם לטאות, גוזלים, מכרסמים ונחשים. כשנתפס ביד מנסה
להשתחרר על ידי סיבוב הגוף כמקדח, חושף את איברי הרבייה ומפריש נוזל מצחין מפתח הביב. בעונת
האביב מטילה הנקבה 15-2 ביצים, ולאחר ההטלה היא נכרכת סביבן ושומרת עליהן עד בקיעתן.
תפוצה בישראל: מקו להבים בדרום, צפונה עד לחרמון, למעט מדבר יהודה.
סכנה לאדם: מין לטאה לא ארסית.
קורס לוכדי נחשים-מחיר,הליך,דרישות וכל מה שחשוב לדעת
הקדמה:
לכידת נחשים בישראל מותרת רק למי שמחזיק בהיתר מיוחד מרשות הטבע והגנים. היתר זה נועד לוודא שלכידת נחשים נעשית בצורה מקצועית, אחראית ובהתאם לחוק הגנת חיית הבר.
הליך קבלת ההיתר:
- רישום לקורס: יש למלא טופס הרשמה לקורס לכידת נחשים באתר רשות הטבע והגנים. הקורס מתקיים בהתאם להנחיות רשות הטבע והגנים.
- מעבר בחינות: בסיום הקורס, יש לעבור בהצלחה הן בחינה עיונית והן בחינה מעשית בנושא לכידת נחשים.
- תשלום אגרות: לאחר הצלחה בבחינות, יש לשלם אגרת הנפקת היתר ואגרת החזקה שנתית.
דרישות לקבלת ההיתר:
- גיל 18 ומעלה.
- לא הורשע ולא נענש בהליך פלילי או מנהלי עבירה חמורה במשך חמש השנים האחרונות.
- מעבר בהצלחה בקורס לכידת נחשים, כולל בחינות עיונית ומעשית.
תוקף ההיתר וחידושו:
- תוקף ההיתר הוא שנה אחת.
- ניתן לחדש את ההיתר מדי שנה, בכפוף לתשלום אגרת החזקה השנתית והגשת דיווח על פעילות לכידת נחשים בשנה החולפת.
- במקרה של אי חידוש ההיתר בזמן, יש לעבור תהליך חידוש מורכב יותר, הכולל ייתכן תשלומים נוספים ובחינות חוזרות.
חשוב לציין:
- ההיתר לכידת נחשים הוא אישי ואינו ניתן להעברה.
- אסור ללכוד נחשים ללא היתר מתאים.
- יש לדווח לרשות הטבע והגנים על כל לכידת נחש, תוך ציון מיקום הלכידה וסוג הנחש.
- יש לשחרר נחשים בטבע, באזור מתאים הרחק מאזורי מגורים.
מידע נוסף:
- אתר רשות הטבע והגנים: https://www.parks.org.il/
- קורס לכידת נחשים: https://www.parks.org.il/%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%99%D7%9D/
- טופס הרשמה לקורס לכידת נחשים: [https://www.parks.org.il/new/snakes-2/]
מקווה שמידע זה סייע לך להבין את תהליך קבלת היתר לכידת נחשים בישראל.
ציוד חיוני ללוכד נחשים מקצועי במודיעין:
אמצעי לכידה:
- מלקחי נחש: מאפשרים אחיזה בטוחה בגוף הנחש ללא סיכון לפציעה.
- ווים נחש: מסייעים בהנחיית הנחש והרמתו בבטחה.
- שקיות או מיכלים מיוחדים: משמשים להובלה בטוחה של הנחש הלכוד.
אמצעי הגנה:
- כפפות עבות: מגנות מפני הכשות נחשים.
- מגפיים: מגנות מפני פציעות בשטח.
- בגדי מגן: מגנים על כל הגוף מפני סכנות אפשריות.
אמצעים טכנולוגיים:
- מצלמות נחש: מסייעות באיתור הנחש ובהערכת המצב.
- מכשירי מעקב: מאפשרים ניטור נחשים משוחררים.
ציוד עזר:
- ערכות עזרה ראשונה: לטיפול במקרה של הכשות או פציעות.
- ציוד תחבורה: להובלת הנחש הלכוד בבטחה.
- חומרי הדרכה: שיפור ידע ומיומנויות לוכד הנחשים.
- כלים לבדיקת סביבה: הבנת תנאי המחיה של הנחשים.
ציוד נוסף:
- פנס ראש
- מקל לכידה טלסקופי
- דלי
- חבל
- מים
חשוב לציין: ציוד זה הוא רק חלק מהציוד הדרוש ללוכד נחשים מקצועי. ייתכן שיהיה צורך בציוד נוסף בהתאם למצבים ספציפיים ולמיני הנחשים הנפוצים באזור.
בנוסף לציוד, לוכדי נחשים מקצועיים צריכים לעבור הכשרה מתאימה ולצבור ניסיון רב. עליהם להיות בעלי ידע נרחב על נחשים, התנהגותם ובתי גידולם. כמו כן, עליהם להיות מיומנים בשיטות לכידה הומניות ובטיפול נכון בנחשים.
בנוף הסבוך של מודיעין, ציוד לוכדי נחשים חורג מכלי עבודה – מדובר בהעצמת פרטים בידע, הבטחת ביטחונם וטיפוח דו-קיום מכבד בין תושבי העיר לתושביה הנחשיים החידתיים.
ציוד לוכד נחשים: חיוני, מתקדם ובטיחותי
ציוד חיוני:
- פנס ראש עם טעינה USB: תאורה חזקה ונוחה לשימוש בלילה.
- מקל לכידה: זמין עם או בלי שיניים, בחירה במוצר איכותי.
- מיכל העברה מאוורר: להובלה בטוחה של הנחש הלכוד.
- פינצטה ארוכה מנירוסטה: ללכידת נחשים קשים להגעה.
- פטיש (לא חובה): במקרים נדירים של חילוץ נחש, בהתאם להנחיות לוכד מנוסה.
ציוד מתקדם:
- סולם: לטיפוס ולכידת נחשים במקומות גבוהים.
- מצלמת אנדוסקופ: איתור נחשים במחבואים קשים לגישה.
- מקל לכידה רזרבי: כלי עזר ללוכדים מנוסים במצבים מורכבים.
- וו לכידה: הרמה ידידותית של נחשים.
- כפפות חד פעמיות: הגנה מפני זיהום ומזיקים.
- כפפות לכידה איכותיות: הגנה מוגברת מפני הכשות ונשיכות.
ציוד נוסף:
- מלקחי נחש: אחיזה בטוחה של הנחש ללא פציעה.
- שקיות או מיכלים מיוחדים: הובלה בטוחה של הנחש הלכוד.
- בגדי מגן: הגנה מפני הכשות, פציעות וסביבות מסוכנות.
- ערכות עזרה ראשונה: טיפול במקרה של הכשות או פציעות.
- ציוד תחבורה: הובלת הנחש הלכוד בבטחה.
- חומרי הדרכה: שיפור ידע ומיומנויות לוכד הנחשים.
- כלים לבדיקת סביבה: הבנת תנאי המחיה של הנחשים.
חשוב לציין: רשימה זו אינה ממצה, ייתכן שיהיה צורך בציוד נוסף בהתאם למצבים ספציפיים ולמיני הנחשים באזור.
כל הציוד הנ"ל הוא חשוב ומשמעותי בתהליך הלכידה והטיפוח של נחשים, והשימוש הנכון בו יכול להבטיח בטיחות והצלחת המשימה. מומלץ לשים לב להשתמש בכלי הלכידה בצורה אחראית ולהשתמש בהם בהתאם לכשרון שלך ולטבע הנחש. תמיד יש לשמור על בריאות הנחש ולהשתדל לפגוע בו במינימום.
הבדלים ודגשים חשובים
מקל הלכידה
המקל לכידה הוא כלי העיקרי המשמש ללכידת הנחש. חשוב להשתמש במקל בצורה נכונה כדי לא לפגוע בנחש או בעצמך. במהלך הלכידה, המקל מבודד בין הלוכד והנחש ומאפשר להכין את הנחש להעברה בצורה בטוחה. יש לבחור במקל איכותי ונבדק, וללמוד את טכניקות השימוש בו לפני שתתנסה ללכוד נחש בפעם הראשונה.
אנדסקופ
הציוד המתקדם כמו המצלמת אנדוסקופ יכול לשמש ככלי עזר לזיהוי ואיתור נחשים במקומות קשים לגישה. כאשר נחש מסתתר בחורבות, מצלמת אנדוסקופ יכולה לחסוך זמן ומאמץ בזיהוי מיקומו.
ההוק
ההוק הוא כלי עזר להרמת הנחש מהקרקע או ממקומות צרים. עליך להשתמש בהוק בצורה זהירה ולבצע את ההרמה באופן אחיד כדי לא לפגוע בנחש או להזיק לו.
כפפות
כשמדובר בכפפות, כפפות חד פעמיות מספקות הגנה מפני הקשה ונשיכה ויכולות לשמש במקרים שבהם יש צורך לגעת בנחש. כפפות לכידה הן כלי חשוב במיוחד כאשר מדובר בלכידת נחשים במקומות מסובכים אם כי אינו ציוד חובה ולוכדים רבים אינם שתמשים בהם אלא מקפידים לשמור מרחק.
לסיכום
הציוד והאמצעים הנ"ל הם כלים חיוניים ללוכד נחשים מקצועי. יש לשקול את רמת הניסיון והידע שלך בתחום ולהשתמש בכלי הלכידה בצורה אחראית. זה חשוב להימנע מפגיעה בנחשים ולשמור על בריאותם ובטיחותם. בכל מקרה, מומלץ לפנות ללוכד נחשים מקצועי או לגורמי סביבה המוסמכים לקבוע אם ללכוד או להעביר את הנחשים. כמו כן, עדיף לפנות למומחה אם מדובר בנחשים מסוימים שעשויים להיות מסוכנים או במקרים מורכבים. כלי הלכידה כמו מקלות, מצלמות אנדוסקופ, והוקים יכולים לשפר את יכולות האיתור והלכידה שלך, אך הם יכולים להיות יעילים רק אם נעשה בהם שימוש נכון.
לפני ניסיון ללכוד נחש, מומלץ ללמוד על סוגי הנחשים השונים שנמצאים באזורך וללמוד את השגרה שלהם וטיפים לזיהוי. בנוסף, התעוררות להבנת התנהגות הנחשים והיכולת לזהות אותה עשויה לעזור לך לצורך התקרבות בטוחה ומועילה.
בכל זאת, יש לזכור שנחשים משמשים תפקיד חשוב בביולוגיה ובאזורי הטבע, ולכן חשוב לטפח לשמור ולהחזירם לאזורים שבהם הם חיים.
מקורות לעיון נוסף:
- מחקר החוקר את צורת הסרת נחשי עץ חומים – Engeman, R. M., Paige Groninger, N., & Vice, D. S. (2003). A general model for predicting brown tree snake capture rates. Environmetrics: The official journal of the International Environmetrics Society, 14(3), 295-305.
- מידע על הסרת נחשים (לכידת נחשים באריזונה ) Enloe, A. (2023). Snake Removals, Residential Yards, and Resident Attitudes Towards Snakes in the Phoenix Metropolitan Area, Arizona (Doctoral dissertation, Arizona State University).
- מחקר של שיטות הומניות להסרת נחשים והשפעת הדבק Knight, James E. "A humane method for removing snakes from dwellings." Wildlife Society Bulletin (1973-2006) 14.3 (1986): 301-303..